• DOLAR 32.583
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2485.907
  • ...
ASİF Diyarbakır temsilciliği kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Süleyman Koyun’un başkanlığını yaptığı ASİF Diyarbakır temsilciliği, yönetim kurulu üyeleri ile merkez ve taşra ilçelerinde de örgütlenerek, çalışmalarının startını verdi.

Genel merkezi Gaziantep olan Aile ve Sosyal İlişkiler Federasyonu (ASİF) Diyarbakır’da da hizmete açılarak, çalışmalarının startını verdi.

Yönetim kurulu başkanlığını Süleyman Koyun’un yaptığı ASİF’in başkan yardımcılığına ise Halime Kardaş ve Mustafa Güngör getirildi.

 “Maddi ve manevi yardımlarda bulunacağız”

Amaçlarının peygamberler, sahabeler ve evliyalar beldesi Diyarbakır’ın ihtiyacını duyduğu böylesi bir dernek çatısı altında, kalıcı ve köklü hizmetler sunabilmek olduğunu dile getiren Derneğin Kurucu Başkanlığını üstlenen Süleyman Koyun, “Bugün itibariyle 70’i aşkın il ve yüzlerce ilçede örgütlenen derneğimiz, son derece geniş kapsamlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Derneğimiz,ülkemizde ve özellikle Ortadoğu coğrafyasında Afet, savaş olağan zamanlarda ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma gibi muhtelif konularda olabildiğince Ayni ve nakdi yardımlarda bulunmak, maddi ve manevi katkılar sağlamayı hedeflemektedir” dedi.

“Aşırı kazanç ve kar hırsı dünyayı kirletiyor”

Kuşkusuz 21’inci yüzyılın barışve hoşgörünün egemen olacağı bir dönem olacağının tahayyül edildiğini ifade eden Koyun, “Aksine yaşadığımız coğrafya başta olmak üzere dünyamızın birçok yerinde savaşlar hüküm sürmektedir. Aşırı kazanç ve kâr hırsı dünyayı geri dönülmez şekilde kirletirken, gelir dağılımındaki adaletsiz dağılım insanlar arasındaki uçurumu gittikçe derinleştirmektedir. Bu nedenle günde binlerce insan evsiz ve barınaksız kalmakta, açlıkla ve tedavisi mümkün olmayan hastalıklarla mücadele etmektedir. İşte tam da bu nedenle hep beraber insanlık için bir arada olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir