• DOLAR 32.588
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2414.266
  • ...
Sebze halinde çürümüş meyveleri toplayan Suriyeli çocukların dramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep sebze ve meyve halinde yanında getirmiş oldukları el arabasıyla yere düşen ve çürümüş meyveleri toplayan Suriyeli çocukların dramı yürekler burkuyor. Sabahın erken saatlerinde soğuk havaya aldırış etmeden meyve ve sebze toplamaya çıkan Suriyeli  mülteci çocuklar yere düşen ve çöpe atılan meyve ve sebzeleri toplarken buldukları meyveleri poşetlerine koyarken yaşadıkları sevinç ise Suriyeli mültecilerin içindeki durumu gözler önüne serdi.

Sebze ve meyve halini kendilerine mesken tutan sığınmacı çocuklar, çöpe atılan sebze ve meyveleri toplaması yürekleri yakarken, vatandaşların şaşkın bakışlarına aldırış etmeden çöpten yiyecek toplayan çocuklar topladıkları yiyecekleri yanında getirdikleri poşete doldurdular.

Ayaklarında çorapları, üstlerinde kendilerini ısıtacak bir montu bile bulunmayan çocuklar atık sebze ve meyveleri toplamak için hemen hemen gün boyunca sebze hali kapanıncaya kadar çürümüş meyvelerin yere ve çöp konteynerlerine atılmasını bekliyorlar.

Çöp konteynerlerindeki meyve ve sebzeleri ellerindeki poşetlere dolduran Suriyeli çocuklar, topladıkları çürümüş meyveleri halin arka kısmında bir yere toplayarak yemek için evlerine götürerek ihtiyaçlarını bu şekilde karşılıyorlar. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir