• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
Muş'ta metruk binalara uyuşturucu baskını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'un Muratpaşa ve Kale Mahallelerinde bulunan madde bağımlılarının kullandıkları, uyuşturucu madde satışının yapılabileceği metruk binalar emniyet tarafından kontrol edildi.

 

Konuya dair açıklamada bulunan Muş Valisi Vedat Büyükersoy, "ilimizin çeşitli mahallelerinde bulunan metruk binalara karşı emniyet güçlerimiz rutin olarak kontrollerini yapmaktadırlar. Ama bu sorun sadece emniyet güçlerinin uygulamalarıyla çözülebilecek bir konu değildir. Madde bağımlılığı başlı başına bir toplum sorunudur. Hiç kimse çocuğunun bu tür durumlara düşmesini istemez. Bizler madde bağımlılarının barınabileceği metruk binaları da sık sık kontrol ettiriyoruz, atıl durumdaki yapıların yıkılması veya yıktırılması içinde çalışmalar yapılmaktadır. Ama bu çalışmalar tek başına yeterli değil.'' dedi.

 

Uyuşturucu ile mücadelede eğitimin çok önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Büyükersoy daha sonra , "Gerek kurumlar gerekse aileler çocukları çok sıkı takip etmeliler. Bu konuda daha önce ifade ettiğim gibi bizler kanunlar çerçevesinde, imkânlar dâhilinde her türlü önlemi almak için çaba sarf etmekteyiz.  Bu tür çalışmalarda sadece kurumlar değil, bir bütün olarak vatandaşlarımızla hep birlikte çalışmalıyız. Metruk bina sahiplerinin de bu konuda üzerine düşeni yapmasını ve  atıl durumdaki binalarının yıktırılmasının uygun olacağını düşünüyorum'' ifadelerine yer verdi.

 

Metruk binalarda yapılan incelemelerde şuana kadar herhangi bir kişiye rastlanılmadığını belirten Büyükersoy son olarak, madde bağımlıları ve onların meskeni haline gelen metruk binalara yönelik çalışmaların ve operasyonların devam edeceğini de ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir