• DOLAR 32.575
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2420.05
  • ...
'Gençler çözüm sürecinde aktif rol almalıdır'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Beyaz Hareket Derneği Sancaktepe İlçe Başkanlığı, tarafından düzenlenen ‘Çözüm Sürecine Genç Bakış’ konulu söyleşide yaptığı konuşmada, Gençlerin çözüm sürecinde aktif rol alması gerektiğini belirtti.

“Süreç devam edecektir”
Çözüm sürecinin kardeşlik temelli üzerine inşa edildiğini ifade eden İçten, "Geldiğimiz noktada kardeşlik ve kucaklamayı esas alan bu süreç artık bütün Türkiye'ye mal olmuştur. Bu süreç, Anadolu insanın himayesindedir. Büyük bir kararlılıkla başlattığımız bu süreci sonuçlandırana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Ne siyasi bir kaygı ne de ikbal korkusu... Allah'ın izniyle bu süreç insanımızı mutlu edecek şekilde sonuçlanacaktır” dedi.


 

“Gençlik, ülke meselelerine duyarsız kalamaz”

Eğitimli ve donanımlı bir gençliğin her ülke için büyük bir hazine olduğunu sözlerine ekleyen İçten, “Aşılmaz sanılan birçok engel gençler sayesinde geçildi. Gençliğin ülkenin meselelerine karşı duyarsız kalmasının mümkün değildir. Gençlik bir ülkenin varoluşu gerçeğidir. Bizim gençlik konusundaki hassasiyetimiz ortadadır. Onların ülke yönetiminde daha fazla söz sahibi olabilmesi için seçilme yaşını 30'dan 25'e indirdik. Buna benzer birçok çalışmaya imza attık. Bundan sonra da gençliği merkeze alan icraatlar yapmaya devam edeceğiz. Donanımlı, kendini yetiştiren, inanç ve kültür değerlerine bağlı bir gençlik ülkenin temel sorunlarının çözüme kavuşmasında bayraktarlık yapar” ifadelerini kullandı.

“Gençliği bir hiç uğruna harcatmayacağız”

Çözüm sürecinin başarıya ulaşabilmesi için gençlere de önemli sorumluluklar düştüğünü ifade eden İçten, yeni Türkiye'ye hizmet yolunda gençliğin bilgi ve birikiminden en iyi şekilde yararlanacağız. Çözüm süreci aslında 'birlikte var olmak' projesidir. 'Hayatı daha anlamlı kılmak', 'yarına güvenle bakmak' girişimidir. Bu nokta gençliğe büyük bir sorumluluk düşüyor. Unutmayalım ki 30 yıl boyunca ülkeye kan ağlatan karanlık süreçte en çok gençlerimizi kaybettik. Ve şuna inanın ki bir daha asla böyle bir şeye müsaade etmeyeceğiz. Bir daha fidanlarımızın kırılmasına tahammül göstermeyeceğiz. Gençlik hazinemizin bir hiç uğruna harcanmasına göz yummayacağız” şeklinde ifadelere yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir