• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
TPAO işçileri hukuk mücadelesi başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıllardır taşeron işçisi olarak çalıştıkları Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Jeoloji birimi bünyesindeki numune alım işi yapan ve işlerinden ayrılmak zorunda bırakılan 28 işçi hukuk mücadelesi başlattı.

Koluyla ilgili işçiler adına yapılan açıklamada,  "Bu bir hak mücadelesidir. Biz haksız olarak işimizden ve aşımızdan edildik. Dava yoluna gitmek bizim isteğimiz değildi. Bizi işten çıkaranlar bu yolun dışında bir seçenek bırakmadıkları için biz de hakkımızı yasal hak arama mekanı olan mahkemelerde aramak zorunda kaldık." denildi.

Açıklamanın devamında, "Biz kadro beklerken işimizden edildik. Yapmış olduğumuz iş taşerona verilecek bir iş olmayıp TPAO’nun asli işlerindendir. Asıl işi icra eden işçilerin taşeron işçisi olarak değil kadrolu çalıştırılmaları gerekir. Bu haksızlığın ortadan kaldırılmasını beklerken, daha büyük bir haksızlığa uğradık ve işimize son verildi. TPİC çalışanlarına bulunan formülden dahi yararlandırılmadık. Biz petrol emekçisiyiz. Batman'ı Batman eden ve bu seviyeye getirenler TPAO çalışanlardır. Gerçek Batmanlılar bizim işten çıkarılmamıza üzüldüler ve tepki gösterdiler. Halkımızın bizlere vereceği destek ve siyasilere yapacağı baskı ile, bize yapılan haksızlığın giderilmesini ve tekrar işimize iade edilmemizi istiyoruz.

Biz durumumuzu Maliye Bakanı ile  Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Başbakan'a kadar ilettiğimiz halde, bir sonuç alamadık. Zaten ilimizde işsizlik tavan yapmıştır. Bizlerin çalışma hayatından koparılması ile, Batman’daki işsizler ordusu daha da büyütülmüştür. Bundan ne bizler, ne memleketimiz olan Batman, ne de Türkiye bir fayda görmeyecektir. Aksine işe iademizde hem bizler, hem Batman, hem de Türkiye kazançlı çıkacaktır. Tüm girişimlerimize rağmen işe iade edilmediğimiz için açmış olduğumuz işe iade davamızda, sonuna kadar her türlü hukuki mücadeleyi sürdürmekten geri durmayacağımızı, Batman ve Türkiye kamuoyunun bilgisine arz ediyoruz. Karar vicdanlarınızındır." ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir