• DOLAR 32.569
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.809
  • ...
Soğuk havaları ısıtan etkinlik: Mevlit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslümanlar arasında güzel ve yaygın bir adet olan Mevlit programları asırlardır canlılığını korumakta Özellikle evlerde organize edilen programlarda,  Hz. Muhammed (sav)  adına yazılmış Mevlid-i Şeriflerin okunması, Müslümanlar  arasında bir kaynaşma ortamı da sağlıyor. Kutlu Doğum programlarının dışında, hayatını kaybeden insanların ardından  da Mevlit programları düzenleniyor. Küskünlerin barıştırılmaya çalışıldığı  zaman Kur`an ve Mevlit`in   okutulduğu yemekli programlarda, fakir fukaranın da doyurulması ile hayır işlenmesine de vesile oluyor.    

Kutlu Doğum programlarına farklı bir renk katan Mevlitler, bölge insanı tarafından yılın her vaktinde  çeşitli vesilelerle işlenerek, Hz. Resulullah`a (sav)  olan sevgiyi diri tutma ve toplumun bir nebze de olsa yozlaşmasına set çekmekte  önemli bir rol almaktadır.

Ağrı`nın 100. Yıl Mahallesinde ikamet eden Mehmet Işık da, bu mahiyette bir Mevlit programı düzenleyerek yakınlarını evine davet etti. Yakınlarının ilgi gösterdiği programda emekli imam Tayyip Türtük Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okudu. Sıcak ortamda Mevlid-i dinleyen vatandaşlar Hz. Resulullah`a olan sevgilerini tazelediler.

Okuduğu Kuran, Mevlit ve yaptığı duanın ardından kısa bir sohbet yapan emekli imam Tayyip Türtük, Mevlit`in insanları manevi açıdan rahatlattığına dikkat çekerek, “Hz. Resullullah`a beslenen sevgiden dolayı çeşitli dillerde Mevlitler yazılmıştır. Düzenlenen programlarda güzel ortamlar meydana gelmektedir. Bakın bu tür ortamlarda insanlar ne kadar mutlu oluyor ve ferahlıyor. Özellikle ölülerin arkasında veya küskünlüklerin giderilmesinde okutulması çok güzel. “ şeklinde konuştu.

Mevlit programına katılan ev sahibinin yakını Ahmet Arpacıoğlu,” Allah-u Teala bu programı düzenleyenden ve katılanlardan razı olsun. Bu cemaatle bir araya gelmek bizleri sevindirdi. Hz. Resulullah`ı övücü sözlerin yer aldığı Mevlit okunduğu zaman, insanın içi  ferahlyor. Mevlit okundukça insanlık bir nebze olsun Hz. Resulullah`ı  tanıyor ve sevgisi artıyor. Özellikle aralarında kırgınlıklar olan insanların davet edilerek organize edilen Mevlit programları, insanların bir birlerine karşı sevgi beslemesine de vesile oluyor.  İslam`ı yaşayıp takip eden insan için, bundan daha güzel bir nimet yoktur. “ ifadelerini kullandı.

Bu Mevlit programını düzenlemekteki amacın  Allah`ın rızasını kazanmak olduğunu belirten ev sahibi Mehmet Işık,” Allah rızası için halkı bir araya getirerek bu programı organize ettik. Bununla akrabalık ve kardeşlik bağının daha da güzelleşmesine vesile olmayı hedefledik. “ dedi.

Program yapılan ikramların ardından son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir