• DOLAR 32.601
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2497.114
  • ...
"Yetim çocuklar Peygamberimizin bize emanetidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Etkinlikte yetim çocuklar ve aileleriyle bir araya gelen Şahin, yetim çocuklarla sohbet ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi. Çocuklara sohbet esnasında dileklerini soran ve onların karnelerini inceleyen Şahin, Harikalar Diyarı`ndaki 150 aileyle buluştuğu kahvaltıda, projenin önemli olduğunu vurguladı.

Çocuklarımız bizim her şeyimiz, geleceğimiz, umudumuz ve yarınlarımızdır”

Proje kapsamında bugüne kadar yaklaşık 900 çocuğun istekte bulunduğunu belirten Şahin, daha çok çocuğa ulaşmak için çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, “Çocuklarımız bizim her şeyimiz, geleceğimiz, umudumuz, yarınlarımızdır. her annenin dileği evlatlarının çok iyi yetişmesidir. Her annenin fedakarlığı, çabası makamı ne olursa olsun, yanında ne yazarsa yazsın herkes çocuğu kendinden daha iyi yaşasın, daha iyi olsun, daha iyi sağlık şartlarında istifade etsin ister. Bu çok doğru ve çok haklı bir taleptir. Bize düşen şey de bizim için çok kıymetli olan evlatlarımıza sosyal eşitliği vermek.”dedi.

“Bugün beraber olduğumuz kardeşlerimiz, sevgili Peygamberimizin bize emanetleridir”

Hayatın bir sınav olduğunu belirten Şahin, Herkesin bu sınavlarda başarıyla geçmesi ve inancımıza göre ebedi hayata hazırlanması gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Bugün beraber olduğumuz kardeşlerimiz, sevgili Peygamberimizin bize emanetleridir. Çünkü sevgili peygamberimizin de annesi ve babası yoktu. Ama Allah ona peygamberlik verdi ve ‘Bu dünyayı senin için yarattım` dedi. Bundan daha büyük makam olamaz. O yüzden sevgili çocuklar, bizim için örnek şahsiyetin hayatı, sizlerin yolunu aydınlatması lazım. Sizlerin yaşamını kolaylaştırması lazımdır. Biz o kültürden, o inançtan geldiğimiz için bizler de sizler de hep beraber bu yolculuğa devam etmemiz lazım.”ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Yetim çocuklar kahvaltı sonrasında Harikalar Diyarında doyasıya eğlendiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir