• DOLAR 32.388
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2326.709
  • ...
Batman HÜDA PAR 1. Olağan Kongresi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`a gelen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, Batman İl Başkanlığı`nın 1. Olağan Kongresi`ne katıldı. Yapıcıoğlu burada yaptığı konuşmada gündeme ilgili önemli konularda açıklamalar yaptı.

Düzenlenen kongreye HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu`nun yanı sıra; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları İsa Aydın, Abdurrahman Cens, GİK Üyesi Cemal Çoban, Batman İl Başkanı M. Emin Doğru, partinin ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, partililer ve halk katıldı.

Kongre Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve sinevizyon gösterimi ile devam etti. Ardından Divan Kurulu oluşturularak faaliyet ve mali raporu okundu. HÜDA PAR İl Başkanı M. Emin Doğru`nun selamlama konuşmasıyla kongre devam etti.

Kongrede konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Şubat ayının sonuna kadar il kongrelerini bitireceklerini ve kongrelerin ardından önümüzdeki 7 Haziran seçimlerine hazırlanarak sahalara ineceklerini söyleyen Yapıcıoğlu, aşama aşama ilerlediklerini belirtti. Kendilerini durdurmaya çalışanların da her seferinde ümitlerinin biraz daha kırıldığını vurgulayan Yapıcıoğlu, “Bu kutlu kervan yola devam ediyor.” dedi.

“Memleketin Cumhurbaşkanı olan Erdoğan, ‘teşekkür ziyaretleri` yapıyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın AK Parti`yi işaret ederek oy istemesini eleştiren Yapıcıoğlu, “Seçime çok fazla zaman kalmadı. Diğer partiler sahaya inmeye başladı. Özellikle AK Parti iki koldan çalışıyor. Başbakan memleket memleket dolaşıyor, bir de partiyle ilişkisini kesmiş, normalde partiler üstü olan ve bütün memleketin Cumhurbaşkanı olan Erdoğan`da ‘teşekkür ziyaretleri` yapıyor. Cumhurbaşkanı dün yine yapmış olduğu bu teşekkür ziyaretlerinin birinde şöyle demiş; ‘Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor diyorlar, hayır, ben siyaset yapmıyorum.` arkasından da diyor ki, ‘400 milletvekili ile iktidara gelenler anayasayı değiştirecekler` iktidarın 400 milletvekili ile meclise girmesi gerektiğini söyleyeceksiniz ama bunun adı siyaset olmayacak.” ifadelerinde bulundu.

“Partilerimizi kapatalım, hepimiz gidelim AK Parti`nin kuyruğuna yapışalım!”

Başbakan Davutoğlu`nun da ayrı bir koldan seçim startını verdiğini ve çalışmalarına başladığını belirten Yapıcıoğlu, “Başbakan diyor ki, ‘memleket işgal altındayken bu işgale karşı direnmek farz-ı ayn`dır. Peki, Başbakan bunu getirip nereye bağlıyor? ‘Yeni Misakı Millinin tesisi için AK Parti`ye destek vermekte bunun gibidir` diyor. Bunun anlamı şudur; ‘ey bu memleketin Müslüman evlatları, sizin AK Parti`ye destek vermekten başka bir seçeneğiniz yoktur ve bizi desteklemeniz sizin üzerinize farzdır` diyor. Aramızda âlimlerimiz var, ulema var. Onlar da ‘evet, Başbakan doğru söylemiştir. AK Parti`yi desteklemek farz-ı ayn`dır, herkes AK Partili olsun` diyorsa biz o zaman kepenkleri kapatalım. Partilerimizi kapatalım, hepimiz gidelim AK Parti`nin kuyruğuna yapışalım. Sayın Başbakan kurduğun bu cümlelerin anlamını gerçekten biliyorsan, bilerek bu cümleleri kuruyorsan, senin bu söylediklerin çok vahimdir. Nasıl olurda sistemin partisi haline dönüşmüş bir partiye destek vermeyi bütün Müslümanlara farz görüyorsun. İşte dini siyasete alet etmek herhalde böyle bir şey olsa gerek.” diyerek tepki gösterdi.

“Sayın Başbakan! buralarda kendi anadilini öğrenemeyen çocuklar var”

Batman AK Parti İl Kongresine katılan Başbakan Davutoğlu`nun ‘Kürtçe öğreneceğim` sözüne de değinen Yapıcıoğlu, anadil üzerinden eleştirilerde bulundu. Yapıcıoğlu; “Sayın Başbakan! buralarda kendi anadilini öğrenemeyen çocuklar var. Müsaade edin de biz kendi çocuklarımıza anadilleri olan Kürtçeyi öğretelim. Yapancı bir dil olarak siz de öğrenirseniz eyvallah, başımız üstüne. Ne kadar dil öğrenebilirseniz iyi. Ama şu milletin çocuklarının kendi ana dillerinde eğitim görmelerini bir hak olarak tanımaktan neden kaçınıyorsunuz?” diye sordu.

“Hükümete darbe olabilir, peki bu hükümete yolsuzlukların üzerini örtme hakkı verir mi?”

Türkiye`deki yolsuzluk olaylarına da vurgu yapan Yapıcıoğlu, “27-25 Aralık operasyonlarında; operasyonu yapanların hükümete darbe, hükümeti yıpratma veya hükümeti düşürme gibi bir amaçları olabilir. Peki, bu hükümete yolsuzlukların üzerini örtme hakkı verir mi? Peki, bu hükümetin içerisinde, AK Parti`nin içerisinde veya bürokrasinin içerisinde gırtlağına kadar yolsuzluğa batmış bazılarının varlığını ortadan kaldırır mı?” dedi.

“Nerede bir zulüm varsa, biz orada sesimizi yükseltiriz”

HDP`nin partilerine yönelik yaptığı asılsız iddialarla ilgili de konuşan Yapıcıoğlu, “HDP`nin Eş Genel Başkanı ikide bir diyor ki; ‘HÜDA PAR sanki bize karşı kurulmuş bir partidir. Verdikleri beyanatların yüzde 99`u bizimle ilgili` Selahattin Bey! aslında haksızlık, yolsuzluk ve zulüm nerede varsa biz onun karşısındayız. Bu ister hükümetten gelsin, ister devletin bürokratlarından gelsin, ister sizden gelsin ve isterse siyasi kanadı olduğunuz silahlı yapılardan gelsin. Bizim için fark etmez. Nerede bir zulüm varsa, biz orada sesimizi yükseltiriz.” diyerek haklarındaki iddialara cevap verdi.

“5 yıldır devlet neden bir adım atmadı?”

Gündemin bir diğer konusu, polis tarafından katledildiği ortaya çıkan Cevzet Soysal olayına da değinen Yapıcıoğlu, “Cevzet abimiz, 1998 yılında sabahın erken saatinde çalıştığı TPAO`ya gitmek için evinden çıkarken zalimler onu beyaz bir Toros`a bindirip götürdüler. Bir aya yakın vahşice işkence ettiler. Boynunu kırarak onu şehit ettiler ve götürüp Beşiri kırsalında bir yere o aziz naaşı defnettiler. Peki, bu olayı bu istihbaratçı polis ne zaman biliyor? Diyor ki, ‘ben bunu 2010 yılında öğrendim` yani devlet bunu 2010 yılından beri biliyor. Sayın Başbakan diyor ki biz bunula ilgileneceğiz. 5 yıldır biliyordun. Herkes duymadan önce neden bir adım atmadın?” diye sorarak tepki gösterdi.

Konuşmaların ardından Batman İl Başkanlığı için oylamaya geçildi. Tek listeyle gidilen seçimde, İl Başkanlığına M. Emin Doğru yeniden seçildi. Doğru`nun, yaptığı teşekkür konuşmasının ardından kongre sona erdi.   (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir