• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin'in ilçeleri tanıtımda yarışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Nusaybin, Kızıltepe, Midyat, Yeşilli, Derik, Mazıdağı, Savur, Artuklu ve diğer ilçelerindeki kaymakamlık ile belediyeler Feshane’de devam eden Mardin Tanıtım Günleri fuarında stant açarak tanıtımda yarışıyorlar.

Mazıdağı; Türkiye’de sadece ilçede çıkan Fosfat Madeni’yle, Kızıltepe; kırmızı mercimeği ve Mırra Kahvesi’yle, Yeşilli; doğal güzelliği ve kirazıyla, Nusaybin; Beyaz ve Siyah suyuyla, Midyat; Telkâri Gümüşü’yle ve Derik zeytiniyle ön plana çıkıyor.

Mardin’e gelen Yeşilli’yi görmeli

Marmara ve İç Anadolu’da görev yaptığını söyleyen Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, ancak Mardin’in beklediğinin çok üstünde güzel çıktığını ve insanlarının cana yakın olduğunu belirtti.  Kaymakam Ersöz, “Mardin bir dünya kentidir ve herkesin mutlaka görmesi gereken bir yerdir. Mardin çok özeldir, bu yüzden korunmalı ve tanıtılmalıdır. Çok güzel bir açılış yaptık. Yoğun bir ilgi var, açıkçası bu kadar yoğun bir ilgiyi beklemiyorduk. Mardin sarı bir şehir, Yeşilli ise en yeşil ilçesidir. İlçemizde dünyaca önlü Kiraz’ımız var. Bu yıl yine Kiraz festivalimiz var ve tüm halkımızı Kiraz festivaline bekliyoruz. Biz şunu diyoruz; Mardin’e gelen Yeşilli’yi görmelidir.” dedi.

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ise Mardin’in her şeyi hak ettiğini söyledi. Demir, “Mardin; sevginin, hoşgörünün kendisidir. Bu yüzden Mardin; bu kalabalığı hak ediyor.” diye konuştu.

Fosfat Madeni

Mazıdağı Kaymakamlığı standı görevlisi İsmet Çağlı da Mazıdağı’nın pekmezi, peyniri, sucuğu ve pestilinin meşhur olduğunu ifade ederek, “Ayrıca bizim dünyada sadece Fas’ta ve Mardin’in Mazıdağı ilçesinde çıkan Fosfat madenimiz var. Bu gübre sanayide en çok kullanılan maddedir. Tabi bu Fosfat sayesinde ilçemizdeki işsizlik sorunu büyük ölçüde önlenmiş oldu.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir