• DOLAR 32.579
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.796
  • ...
Haber Yazma Teknikleri ve Medya İlişkileri Eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de özel bir otelde düzenlenen 3 günlük eğitim programında 81 ilin SGK il Müdürlüğü temsilcilerine haber yazma ve fotoğrafçılık eğitimi verildi.

Eğitim programını sonunda konuşan SGK Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Mehtap Altınok, SGK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği olarak 81 ildeki İl müdürlüklerinde bulunan basın sorumlularına eğitim programı düzenledikleri söyledi.

Bu kapsamda haber yazma ve fotoğrafçılık eğitimi verdiklerini söyleyen Altınok,  eğitimleri Yeni Şafak Gazetesi Muhabiri Nil Gülsüm Gül, Kanal D haber spikeri Serdar Cebe gibi alanında alanın da uzman gazetecilerin verdiğini söyledi.

Mardin'in farklı etnik yapılarının bir arada barındığı ve hoşgörü kenti olduğunu kaydeden Altınok, bunu için 3 günlük eğitim programını Mardin'de yapmak istediklerini kaydetti

Altınok, “SGK sosyal medya konusunda eksik. O eksikliği hemen fark ettik. bundan sonraki süreçte sosyal medya konusunda daha önemli adımlar atacağız. Vatandaşa direk hitap eden bir kurumuz. Sosyal medyada da olması çok önemli. Önümüzdeki dönemde gümbür gümbür geliyoruz.” dedi.

Yeni Şafak Gazetesi Muhabiri Nil Gülsüm Gül ise Mardin'in çok kozmopolit bir yapıya sahip olduğunu burada olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Gül, “Çözüm sürecinin çeşitli eylemler, çeşitli spekülatif haberler veya provokasyonlar ile sekteye uğraması temennisi devam ederken bölge halkında gördüğümüz şey umut sevinç. Yıllardır devam eden bir problemin artık ortadan kalkacağına dair bir inanç var. Biz bu havayı Mardin'de de gözlemliyoruz. Bölge halkı daha çok sahipleniyor. Çok sevdikleri bir varlığa yada bir bebeğe özen gösterir gibi bakıyor.  Benim gördüğüm insanlar çözüm sürecine titrediği, süreç devam ettin temennisidir. Bölge halkı, provokasyonlar yada çeşitli kışkırtmalar girişimleri olmasına rağmen bölge halkı sağduyulu ve bu sürecin esas hamisi olduğunu ortaya koyuyor. Bu son derece anlamlıdır.” diye konuştu.

Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi ise Programın Mardin'de yapılığı için kurum temsilcilerine teşekkür etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir