• DOLAR 32.538
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2430.048
  • ...
Hırsızlık mağduru: Polis rüşvetle mi çalışıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde 3 gün önce saat 14.30 sıralarında bir hırsızlık olayı yaşandı. Ali Pınar Mahallesi 113. Sokak’taki 6 numaralı müstakil eve giren hırsızlar, 130 bin TL değerinde altın ile 30 bin TL civarında nakit para alarak kayıplara karıştı.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklama yapan ev sahibi Recep Selçuk, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“3 gün önce annemler ekmek yapmak için tandıra gidiyorlar. O sırada evimiz boş kalınca birkaç hırsız da damdan müstakil olan evimize giriyor. Biz, iki aile burada kalıyoruz. İki eve giren hırsızlar, 160 bin TL civarında altın ve para çalıyorlar. Olayı öğrendiğimde eve gittim. Polislerin inceleme yaptıklarını gördüm.”

 “Polise para verin, tanıdığınız olmazsa kimse size yardımcı olmaz”

Polis incelemelerinin ardından savcılığa gittiklerini söyleyen Selçuk, savcının, hırsızların bulunması için polislere para vermesi tavsiyesinde bulunduğunu iddia etti.

Selçuk, “Polis incelemelerinden sonra savcının yanına gidip evimizin soyulduğunu söyledik. Savcı ise bize, ‘Karakola gidip, tanıdığınız polis varsa ona para verin ya da karnını doyurun, size yardımcı olur. Tanıdığınız olmazsa kimse size yardımcı olmaz.’ dedi. Ağabeyimle beraber dün karakola gittik. Polis bizimle çok sert konuşuyordu. Savcının dile getirdiklerini söylediğimiz zaman biraz yumuşamaya başladı ve bizimle güzel konuşmaya başladı. Evrakları savcılığa gönderip onay aldıktan sonra mobese kameralarını inceleyebileceklerini söyledi. Savcı ve polisler bize yardımcı olmayacaklarsa ne iş yapıyorlar? Eğer bir polisin ya da savcının evine hırsız girseydi, hemen bulurlardı.  Yetkililerden, çalınan paramızı bulmalarını ve bu konu üzerinde daha fazla durmalarını istiyoruz.” dedi.

“Polislerin gelip bizimle ilgilenmelerini istiyorum”

Yetkililerin mağduriyetlerini görüp, kendileriyle ilgilenmelerini isteyen anne Zinet Selçuk ise, “Olayın olduğu gün ben ve kızım dışarıda ekmek yapıyorduk. İkindi namazını kıldıktan sonra eve girdim. Merdivenlerin dağınık olduğunu ve 2 hırsızın damımızdan yan binaya atladığını gördüm. Elleri eldivenli ve el feneri taşıyorlardı. Yüzlerinde de maske vardı. Gelinim bağırarak hırsızların eve girdiğini söyledi. Bu hırsızlığı yapanlar çocuklarımı takip etmişler. Zaten sabahtan akşama kadar evimizin olduğu bölgedeler. Esrar vb. içiyorlar. Polislerin gelip bizimle ilgilenmelerini istiyorum.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Ali Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir