• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Mersin`de `Şehadet Gecesi` düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren, Tarsus Çağrı Eğitim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Çağrı Der)  tarafından Şubat ayı içerisinde ve 6-7 Ekim olaylarında PKK/HDP yandaşları tarafından katledilenleri anmak için ‘Şehadet Gecesi` adlı bir etkinlik düzenlendi.

75. Yıl Kültür Merkezi`nde düzenlenen etkinlik, Harun Aslan Hoca`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş bir konuşma yaptı.

“Ey zalimler sizler öldürdükleriniz kim? Kurban Bayramı`nda yetim ve fakirlere et dağıtanlar”

6-7 Ekim`de Diyarbakır`da vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarına masumiyetine anlatan Göktaş, “Onlar; İslam dedikleri için Filistin dedikleri için Gazze dedikleri için İsrail mel`un dedikleri için Amerika kâfir ve zalimdir dedikleri için başlarına bunlar geldi. Ey zalimler sizler, onları 3. kattan aşağı atacaksınız, üzerlerinden araba ile geçeceksiniz. Onların üzerine benzin döküp yakacasınız. Peki, öldürdükleriniz kim? Kurban Bayramı`nda yetim ve fakirlere et dağıtanlar... Bunlar moraliniz bozmasın. Allah bizden kurban kabul ediyor. Bunlar, Allah`ın izniyle çok daha güzel günlerin müjdecisidir.” şeklinde konuştu.

“Müminler Peygamberi korumakla yükümlüdür”

Konuşmasının devamında Avrupa`da Peygamberi hedef alan hakaret ve saldırılara da değinen Göktaş, “Nebi, müminler için kendi nefislerinden ve canlarından çok daha kıymetlidir. O`nu korumakla, O`nu kollamakla, O`nu desteklemekle yükümlüdürler. Bu böyle basit bir takva falan değil, Allah`ın kanunudur. O Nebi, müminlere canlarından her şeylerinden daha aziz ve daha önceliklidir. Hani sahabe, ‘anam babam sana feda olsun Ya Resulullah` diyor ya bunu laf olsun diye mi söylüyor zannediyorsunuz. Gerçekten analarını ve babalarını O Peygamberin uğruna feda etmediler mi? Bu bir edebiyat mı? Öyle değil. Evet, anam babam sana feda olsun demişse, anasını babasını feda etmiştir. Avrupa bilsin ki.  Paris bilsin ki. Dünya bilsin ki. Muhammed (sav) düşmanları bilsin ki, Peygamber Efendimiz bize analarımızdan, babalarımızdan, evlatlarımızdan ve canlarımızdan çok çok daha önceliklidir.” dedi.

Daha sonra Çağrı Tiyatro Ekibi tarafından, Diyarbakır`da kurban eti dağıtırlarken katledilen Yasin Börü ve arkadaşları anısına düzenlenen tiyatro gösterisi, izleyenlere duygulu anlar yaşattı. (Osman Öksüz- İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir