• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
Sigara, alkol ve hareketsizlik hastalık getiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,  ile birlikte Bursa’da sabah sporu yaptı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte Osmangazi Belediyesi tarafından ‘Sağlık İçin Bir Adım da Sen At’ projesi kapsamında düzenlenen sabah sporuna katıldı. Başkan Altepe, Ulucami’de kılınan sabah namazının ardından Yeni Karaman Ziraat Parkı’nda gerçekleştirilen sabah sporunda, Bakan Müezzinoğlu, Vali Karaloğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Sağlık İl Müdürü Özcan Akan ve vatandaşlarla birlikte yürüyüş yaptı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son yıllarda kalp krizleri, hipertansiyon, kanser, akciğer, koah, böbrek yetmezliği gibi dünyada insanlara en çok ızdırap yaşatan hastalıkların, sigara ve alkol tüketimi, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamdan kaynaklandığını vurguladı.

Vatandaşlara yaşamlarını sağlıklı sürdürmeleri için spor yapmaları tavsiyesinde bulunan Bakan Müezzinoğlu, “Bursa’da hareketli ve sağlıklı yaşam konularında önemli çalışmalar yapılıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye Sağlıklı Kentler Birliği’nin de başkanlığını yürüterek, sağlıklı kentlerin gelişime destek sağlamasından dolayı teşekkür ediyorum. Bursa’da bisiklet yolları, yürüyüş alanları her geçen gün artıyor. Bursa birçok alanda sağlıklı geleceğin dinamiklerini oluşturan bir şehrimiz. Dolayısıyla sanayinin, ticaretin sağlıklı geliştiği, çevrenin, doğanın sağlıklı olduğu yeşil Bursa’da sporun da dinamikleri güçlü. Bundan dolayı sağlıklı yaşam felsefesinin öncülüğünü de Bursa yapacak” şeklinde konuştu. Bakan Müezzinoğlu aktif ve dinamik yaşamın önemine dikkati çekti.   (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir