• DOLAR 32.313
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2281.921
  • ...
Mardin`in tozu alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Feshane`de bulunan Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi`nde 5 Şubat`ta startı verilen Mardin Tanıtım Günleri`nde stant açan Kızıltepe Kaymakamlığı, ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılaştı.

İlke Haber Ajansı`na konuşan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mardin`in önemli ilçelerinden biri olan Kızıltepe'nin nüfus yoğunluğu bakımında Mardin`in 3`te biri olduğunu söyledi.

Kızıltepe`deki tarihi köprüyü standın girişine işlediklerini, Şahkulubey Kümbeti ve temsili Kızıltepe Çarşısı`nı kurduklarını ifade eden Ermiş, Ulu Cami ile Kızıltepe`nin fotoğraflarını da stantta astıklarını belirtti. 125 metrekare bir alanda stant açtıklarını hatırlatan Ermiş, ÇOTAM, Mikro Kredi ve Halk Eğitim`deki kadınların el emeği göz nuru ürünlerini sergilediklerini söyledi.

Kaymakam Ermiş sözlerini şöyle sürdürdü; “Eyüp Kaymakamlığı`ndan aldığımız bilgilere göre; burada birçok fuar yapılmış ancak Mardin fuarı çok farklı oldu diyorlar. Mardin, belki de Feshane`nin son fuarı olacak. Biz şunu gördük; bu bir ihtiyaçmış, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde yılda bir defa bile olsa bunu yapmak lazım. Burada 10 yıldır Mardin`e gelemeyen hemşehrilerimiz ile karşılaştık, tabi çok sevindiler. Doğrusu son 10 yıldır Mardin`in külleri savruldu, tozu alındı ve insanlar artık Mardinliyim demekten gurur duyuyorlar. Gelen misafirlerimize Mardin`in meşhur badem şekerini, kavrulmuş karpuz çekirdeğini, kırmızı mercimeği ve en önemişi de mırra kahvemizi ikram ediyoruz. Mercimeğin ana vatanı Kızıltepe`dir ve bizler mercimek çorbası ile mercimekten yapılan köfteyi gelen misafirlerimize ikram ediyoruz. Standımıza tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir