• DOLAR 32.497
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2485.717
  • ...
Mardin`de doktorun darp edildiği iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mardin'de Ortaköy Mahallesi`nde Aile Sağlık Merkezi'nde görevli doktor Osman Sağlam'ın hasta yakınlarınca darp edildiği iddia edildi.

Mardin Tabip Odası, Ses Mardin Şubesi ve Mardin Aile Hekimleri Derneği üyeleri,  Halk Sağılığı Müdürlüğü önünde saldırıyı protesto etti.

Açıklama yapan SES Mardin Şube Başkanı Ufuk Altıntaş, sağlık çalışanlarına şiddet uygulamanın bir kültüre dönüştüğünü söyledi.

Son olarak Ortaköy Mahallesi'nde Doktor Osman Sağlam'ın hasta yakınları tarafından darp edildiğini belirten Altıntaş, “Sağlıkta şiddet ile sorunlar çözülemeyecektir. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor ve çalışma koşulları ile çalışma güvenliğinden sorumlu olan yönetenlere sesleniyoruz, can güvenliğimizi sağlayın. dedi.

Mardin Tabip Odası Başkanı Kamiran Yıldırım ise doktorların iyi niyetli, bilgi birikimleri ile hatalar hizmet etmeye çalışırken hak edilmeyen bir tarzda şiddetle gündeme gelmenin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Darp edilen Doktor Osman Sağlam ise “Olay aslında nasıl ve ne şekil olduğunun ötesinde sonuçta bu doğrudan benim şahsıma olduğunu düşünmüyorum. Bugün bana yarın bir başkasına olabilir. 1-2 yıl öncesine katledilen bir arkadaşımız var. Bir sürü arkadaşımız bir şekilde şiddete uğruyor. Olay 12.30 gibi bizim tamamen dinlenme zamanımız da yemek yediğimiz zaman da kapı kırılır gibi kapı çalındı. Ben hemşire hanım ve öbür arkadaşlar yemek yiyorduk. Kapıyı açtığımda bir adet iğnenin olduğunu duyduğumda bende burası resmi bir kurum olduğunu belirli saatlerde dinlenme saatlerinin olduğunu 13.30`dan sonra gelmeleri gerektiğini söyledim. Şahıs ta bunun üzerine ‘Hayır sen istediğim zaman bu kapıyı açmak zorundasın, ben istediğim zaman gelir bu hizmeti alırım.` dedi. Bende öyle bir şey olmadığını nasıl bir mahkeme ve bir kuruma gidildiğinde saat 12.30`da içeri giremeyeceğini söyleyerek kapıyı kapattım. Kapıyı kapatınca hakaret etti. Biraz irrite etici hakaret ediciydi. Bende kapıyı açarak hakaret etmek zorunda değilsin dedim. Onun üzerine fiziki bir arbede oluştu. İki kişinin bana karşı saldırdı sadece ayağım değil yüzüme de darbe aldım. Etrafta toplanma olması üzerine biz kapıları kapattık. O anda levye alma girişiminde olabilirlerdi çünkü arabalarına koştuklarını gördük. O anda biz can güvenliğimizden dolayı kapıyı kapatarak emniyete haber verdik. Eş dosta haber vermedik çünkü orada ki grubun karşısına bir grubu çıkarmak doğru değildi. Emniyeti çağırdık sağ olsun emniyette 1 saatte geldi. Demek ki oradaki insanlar bizi öldürmek isteselerdi çok rahat öldürürlerdi. Ondan sonra hastaneye geldik. Şuanda 10 günlük bir rapor aldım.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir