• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Zabıtadan dilenci operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son zamanlarda sayıları hızla artan dilencilere yönelik Silopi Belediyesi Zabıta ekipleri geniş çaplı operasyon başlattı. Bu kapsamında ilçe merkezinin en işlek noktalarını mesken edinen 8’i Kadın 4’ü erkek ve 6’sı çocuk olmak üzere toplam 18 dilenci toplandı.

Silopi Belediyesi Zabıta amirliğine getirilen dilenciler ilk olarak üst aramasından geçirildi. Arama esnasında dilencilerin üzerinde bulunan para ve değerli eşyalara el konulurken Şanlıurfa, Osmaniye ve Gaziantep’ten gelen dilencilere 88 TL ceza kesildi. Suriye uyruklu dilencilerin ise Kilis’te bulunan Mülteci kampına gönderileceği ifade edildi.

Yakalanan dilenciler hakkında tutanak tutulduğunu söyleyen zabıta şefi Mesut Asan, “ilçemizde dilencilik yapanlar toplanarak, Kabahatler Kanununa istinaden cezalandırdık. Bu kişilerden belediye emir ve yasaklarına uymayanların haklarında para cezası uygulanmakta, küçük yaştaki çocuklara dilencilik yaptıranlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Suriye uyruklu dilenciler ise Kilis’te bulunan mülteci kampına gönderilecek.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir