• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın makamından yapılan yazılı açıklamada, G-20 ülkelerinin Bakan ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nın ilkinin 9-10 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul'da düzenleneceği bildirildi.

Türkiye'nin G-20 Dönem Başkanlığı kapsamında, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında yapılacak toplantıya, G-20 üyesi ve davetli ülkelerin G-20 Bakanları ve Merkez Bankası başkanlarının yanı sıra ilgili uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticilerinin de katılacağı belirtildi.

Küresel ekonomik görünüm, riskler ve uygulanan politikalar hakkında görüş alışverişinde bulunulacak toplantıda kapsamlı büyüme stratejilerine yönelik uygulama planları, yatırım ve altyapı konusuna ilişkin öneriler, finansal düzenleme reformlarının uygulanmasında sağlanan ilerlemeler, IMF 2010 Kota ve Yönetim Reformu'na ilişkin gelişmeler ve uluslararası vergi konuları ele alınacak.

Başbakan Yardımcısı Babacan'ın toplantılar sırasında ayrıca, birçok konuk Bakan ve Merkez Bankası başkanı ile ikili görüşmelerde bulunacağı kaydedildi.

Toplantının ardından hazırlanacak sonuç bildirgesi kamuoyu ile paylaşılacak.  (İLKHA)