• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Emine Erdoğan, kadın girişimcilerle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) organizasyonuyla düzenlenen ‘Türkiye`ye Değer Katan Kadınlar 2015` programına katılmak için Bursa`ya gelen Emine Erdoğan, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ile biraraya geldi. Bursalı kadın girişimciler Emine Erdoğan'a bu yıl ilki verilen ‘Türkiye`ye Değer Katan Kadınlar 2015 Onur Ödülü`nü takdim etti.

BTSO öncülüğünde bu yıl ilki düzenlenen ‘Türkiye`ye Değer Katan Kadınlar 2015` programına katılmak için Bursa`ya gelen Emine Erdoğan, Sheraton Otel`de TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ile biraraya geldi.

“Girişimci bir ruhu kimse durduramaz”

Toplantıda Bursalı kadın girişimcilere hitap eden Emine Erdoğan, “Girişimci olmanın temel özelliği olan engelleri aşma azminin, fırsatları fark etme becerisinin pırıltısını görüyorum yüzlerinizde. Girişimci bir ruhu kimse durduramaz. Son 12 yıldaki başarılarıyla Türkiye`nin bugün geldiği noktada tamamen bu girişimci ruhun eseri değil mi? Yeni bir Türkiye inşa etme yolunda hep birlikte risk aldık. Engelleri aştık. Çok zor dönemeçlerden geçtik ve bugünlere geldik. Bütün bunlar 12 yıllık siyasal iradenin ve onun yüküne omuz veren milletimizin girişimci ruhu ile mümkün oldu. Dünyanın 17. Avrupa`nın 6. büyük ekonomisi olduk. Kadınlarımızın da bu süreçte yoğun emeği olduğunu şahsen biliyorum. Ve her birinize bu kutlu yürüyüşümüze destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Başkalarının derdiyle dertlendiğimiz oranda insanız”

Son katıldığı Afrika ziyaretinden örnekler veren Erdoğan, Bursa`nın tekstil hammaddesi üreten Afrika ülkeleriyle sömürgeci anlayıştan uzak, temiz bir ticaret yapmasının hayırlı bir girişimcilik faaliyeti olacağına değindi.

Erdoğan, "Güvenlik, açlık, işsizlik sorunları yanında geleceği ellerinden alınmış çocuklar Afrika`nın kaderi olmamalı. Girişimcilik ruhumuzu biraz da o çocukların geleceği için seferber etmeliyiz. Bir yanda helal kazancımızın, maişetimizin peşindeyken, bir yandan da elimizdekinin bir kısmını onlar için ayırmalı, onlar için artırmalıyız. Zira, paylaştığımız, yardımlaştığımız, başkasının derdiyle dertlendiğimiz oranda insanız." dedi.

“İpekçilik sürdürülebilir bir kent politikasına dönüştürülmeli”

Emine Erdoğan ayrıca, zararlı kimyasallar ve kanserojen madde içeren tekstil ürünlerinin her yeri kuşattığı bir dünyada, organik tekstilin önemine işaret etti ve Bursalı yetkililerden bu meseleyi dert edinmelerini istedi.

Yüzyıllarca ipekçilikle özdeşleşen bir şehrin, bu mirası sentetik ürünlere ve ithal ipeğe teslim etmemesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, "Bursa ipekçiliği sürdürülebilir bir kent politikasına dönüşmeli. Bursa`nın da dahil olduğu ‘sağlıklı kentler` vizyonunu güçlendirerek yeni çalışmalar yapabiliriz. İpek böcekçiliğini canlandırmak üzere köylülerimizi dut fidanlıkları oluşturmaya teşvik edebilir, bu işin eğitimine yatırım yaparak, festivallerle kültürünü yaşatabiliriz. Öte yandan, Bursa gibi ipekçilik potansiyeli olan bir şehrin Uzakdoğu`dan ipek ya da ipekli ürün ithali emin olun canımızı acıtıyor." diye konuştu.

Erdoğan, Bursa`nın, organik tekstilin öncüsü olabileceğine ve bunu bir dünya markasına dönüştürme noktasında tüm çabaları destekleyeceğini söyledi.

Emine Erdoğan`ın davetini kabul etmesinin kendileri için onur verici olduğunu söyleyen TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, 2023 yılı hedeflerine emin adımlarla giden Türkiye`de kadın girişimci sayısının her geçen gün artmasının gelecek hedefleri için umut verici olduğunu söyledi.

Türkiye`nin arzu ettiği sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimi ve dönüşümü sağlayabilmenin toplumsal eşitliği hayatın her alanına yaymakla mümkün olabileceğini ifade eden Özdemir, “Kadın girişimci sayımız, son 5 yılda yüzde 40 artış göstererek, 110 bine yaklaşarak, önemli bir seviyeye ulaşmıştır. Bursalı kadın girişimciler olarak, bu olumlu gelişmeleri çok önemsiyor, bu noktada başbakanlığı döneminden bu yana bizleri cesaretlendiren Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli eşleriyle tüm bakanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

Girişimciliğin temelinin cesaret olduğunu anlatan Özdemir kadınların kaybetmekten korkmadan kalkınma hedeflerine omuz vermesinin en büyük beklentileri olduğunu dile getirdi. 

Emine Erdoğan`a ‘Türkiye`ye değer katan kadınlar 2015` onur ödülü

Gerçekleştirilen programda Bursalı Kadın Girişimcilerle biraraya gelen Emine Erdoğan`a BTSO tarafından bu yıl ilki verilen ‘Türkiye`ye Değer Katan Kadınlar 2015 Onur Ödülü` takdim edildi. Emine Erdoğan`a ayrıca Betül Burkay tarafından hediye verildi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir