• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Mardin turizminde hedef Uzak Doğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Feshane`de devam eden Mardin Tanıtım Günleri`nde İlke Haber Ajansı`nın standını ziyaret eden Mardin Valisi Mustafa Taşksen, büyük hedefini açıkladı. En büyük hedefinin Mardin Kalesi`ni turizme açmak olduğunu açıklayan Taşkesen, ancak 6-7 Ekim olaylarının elini zayıflattığını ve bu yüzden sürecin biraz uzayabileceğini söyledi.

Mardin`in Türkiye sınırları aşan marka bir şehir olduğunu hatırlatan Taşkesen, Mardin`in Türkiye`de iyi tanıtıldığını ve herkesin Mardin`e gelmek istediğini söyledi.

Taşkesen, “Biz Türkiye turizminden çok kültür turizmine önem veren Japonya başta olmak üzere Güney Kore, Çin ve Hindistan`a ağırlık veriyoruz. Fakat Feshane`de bugün düzenlediğimiz etkinlik isabetli bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu tanıtım günlerinin bir amacı da dünya şehri olan ve dünya insanının yaşadığı şehirde Mardin`i tanıtmak, Mardin`in sevgi ve hoşgörüsünü taşımaktır. Mardinlilerin Süryani`siyle, Çeçen`iyle, Arap`ıyla ve Kürt`üyle yüzyıllardır sergiledikleri barış, hoşgörü ve anlayış iklimini buraya taşıdık. Ayrıca hemşehrilerimiz burada hasret giderme fırsatı buldu.” diye konuştu.

Mardin Tanıtım Günleri 8 Şubat`a kadar açık olacak. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir