• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
BM ve Arap Birliği`nden Gazze çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM Genel Sekreteri ve Arap Birliği, yaptıkları ortak açıklamayla, Kahire Konferansı'nda Gazze'ye yardım taahhüdünde bulunan ülkeleri bu taahhütlerini yerine getirmeye davet etti.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban ve Arap Birliği'nin, Gazze'deki insani durumdan derin endişe duydukları vurgulanarak, geçen yıl Ekim ayında verilen maddi yardım sözlerinin acilen yerine getirilmesi gerektiği belirtildi.

Gazze'nin yeniden imarı çalışmalarının yavaş ilerlediği kaydedilen açıklamada, "Gazze halkına ümit olması ve bölgede sükunetin sağlanması için Gazze'ye uluslararası yardımların artırılması ve kuşatmanın kaldırılması hayati önemde" ifadelerine yer verildi.

Gazze'nin yeniden imarı için oluşturulan üçlü mekanizma ile bugüne kadar 55 bin Gazzeli'ye inşaat malzemesinin sağlandığı belirtilen açıklamada, BM kontrolündeki mekanizmanın daha geniş çaplı yardım projeleri için hazır olduğu dile getirildi.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) 27 Ocak Salı günü, İsrail'in son saldırılarında evleri yıkılan aileler için yapılan yardımlar ve kira ödemelerinin finansman eksikliği nedeniyle durdurmak zorunda kaldığını duyurmuştu.

5.4 milyar dolar söz verilmişti

Mısır'ın ev sahipliğinde başkent Kahire'de düzenlenen Gazze'nin Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'na katılan ülkelerin taahhüt ettiği yardım miktarının 5,4 milyar dolara ulaştığı bildirilmişti.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarda, 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

Filistin Kalkınma ve Yeniden Yapılandırma Ekonomik Konseyi Başkanı Muhammed Eştiye, Gazze'nin imarı için 7,8 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu açıklamıştı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir