• DOLAR 32.497
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2494.385
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti ismi vermeden oy istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplu açılış töreni Bursa'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde genel seçimler ve başkanlık sistemi vardı.

Ulu Camide kıldığı namazın ardından açılışına katıldığı programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  7 Haziran`da yapılacak genel seçimleri hatırlattığı konuşmasında parti ismi vermeden halktan oy istedi.

Konuşmasında özellikle paralel yapı ve muhalefete yüklenen Erdoğan, “Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor diyorlar. Hayır, biz gelecekle ilgili öngörülerimizi söylüyoruz. 7 Haziran'da yeni anayasa, başkanlık sistemi ve çözüm süreci istiyorsak 400 milletvekili lazım. 400 milletvekili vereceğiz ki gümbür gümbür iktidarda olan bir parti bunları gerçekleştirebilsin. Bunun için bir ve beraber olacağız ve güçlü şekilde yarınlara yürüyeceğiz.”dedi.

Son günlerde başkanlık sistemini sürekli gündemde tutan Erdoğan, Bursa`da da başkanlık gelmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Başkanlık sistemi hakkında konuşan Erdoğan, “Başkanlık sisteminde denetim yok diyenler dört dörtlük cahil. Türkiye başkanlık sistemiyle yönetilirse çok daha ileri olurduk. Kabul gören yolu seçelim diyoruz, gelin hep beraber seçelim. Parlamento her zaman denetim görevin, yerine getirecektir. Tokmağın sürekli başkalarının elinde olduğu bir sistemde direnmenin ülkeye bir faydası yoktur. Başkanlık sistemini keyif için kendimize paye çıkarmak için gündeme getirmiyoruz. Milletimiz zaten bizi her türlü payeye layık görmüş elhamdülillah.”şeklinde konuştu.

Erdoğan: “Sen hoca mısın, banka patronu musun?”

'Paralel Yapı' lideri olduğu iddia edilen Fethullah Gülen`e de yüklenen Erdoğan, “Pensilvanya`daki bir zat gazetede köşe yazıyor. Ne yazıyor? Türkiye`deki bir katılım bankasını yazıyor. Sen hoca mısın yoksa banka patronu musun Sırtını nereye yaslıyor? Malum New York Times gazetesine.  Acaba bu gazetenin patronları kim? Nasıl burada yazdırıyorlar?” diye sordu. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir