• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
 Ağrı Valiliği`nden HÜDA PAR`a çifte standart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Ağrı İl Başkanlığı 1`inci Olağan Kongrelerini Kültür ve Kongre Merkezinde yapmak için valiliğe başvurduklarını ama salonun ‘Hiçbir siyasi partiye verilmiyor` cevabından birkaç gün sonra başka bir partiye tahsis edildiğini belirterek kendilerine yönelik çifte standart uygulandığı belirtiler.

HÜDA PAR yaptığı basın açıklamasıyla Ağrı Valiliğin uyguladığı çifte standarda tepki gösterdi. Basın açıklamasını okuyan Şaban Gökhan, mülki amirlerin Kongrelerinin yapılmasına engel olmaya çalıştığını ama her şeye rağmen kongrenin belirlenen tarihte yapılacağını ifade etti.

“Biz ak da bilmeyiz kara da bilmeyiz, orasını siyasi partilere vermiyoruz”

Gökhan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hür Dava Partisi Ağrı İl Başkanlığı olarak 21 Ocak tarihinde Ağrı Kültür ve Kongre Merkezine gidip kongremiz için salon tahsisi için oradaki yetkilerle görüştük. Bizi Vali Yardımcısı Taner Tengir`e yönlendirdiler. Biz de yazılı dilekçe ile Ağrı Vali Yardımcısı Taner Tengir`e, Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi salon tahsisi için başvuruda bulunduk. Vali Yardımcısı Taner Tengir bu salonun hiçbir siyasi partiye verilmeyeceğini beyan etmesi üzere biz kendilerine daha önce başka partilerin de orada program yaptığını söyledik. Bize, ‘Bizde ayrımcılık yok biz ak da bilmeyiz kara da bilmeyiz orasını siyasi partilere vermiyoruz orası kültürel etkinlik yeridir` diyerek siz gidin Halk Eğitim Merkezinin salonunu alın dedi.”

“Vali Yardımcısı salonun Ziraat Odasına verilmesini istemiş”

Halk Eğitim Merkezine başvurduklarını, işlemlerin yapılmasına rağmen Valilik makamından olurun alınamadığını belirten Gökhan, “Müdür bey kendisinin bizzat Valilik makamını üç defa aradığını ve daha dönüş yapılmadığını söyledi. Hafta sonu araya girdiğinden dolayı pazartesi sabahı 02.02.2015 tarihinde Halk Eğitim Müdürlüğüne gidip İl Müdürüyle görüştük. Müdür bey bu defa Vali Yardımcısı Taner Tengir`in kendisini bizzat arayarak ‘Salon tahsisinin 22.02.2015 tarihinde Ziraat Odasına verilmesini istemiş. İl müdürünün dediğine göre vali yardımcısı Taner Tengir`e o tarihte salon tahsisi için Hür Dava Partisinin kongre için başvuru yapmak istediğini söylemiş. Buna rağmen Vali Yardımcısı salonun Ziraat Odasına verilmesini istemiş.” ifadelerinde bulundu.

Daha sonra Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan ile görüşme talebinde bulunmalarına rağmen taleplerinin kabul edilmediğini gerekli görüşmeyi Özel Kalem Müdürü ile yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Gökhan, Özel Kalem Müdürünün bütün girişimlerine rağmen Halk Eğitim Merkezi`nin de kendilerine tahsis edilmediğini söyledi.

İl Kültür ve Kongre Merkezi hiçbir siyasi partiye tahsis edilmeyecek denilmesine rağmen 31.01.2015 tarihinde AK Parti`ye verildiğini belirten Gökhan, HÜDA PAR`ın önünün kesilmeye çalışıldığını, kongrelerinin engellenmek istendiğini vurgulayarak, her şeye rağmen kongrelerini gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

“Kongremizin mülki amirlerce sabote edilmek istendiğinin kanaatine vardık”

Gökhan açıklamasının sonunda, “Bizler her şeye rağmen mağduriyetimizin son gününde de giderilmesini arzu etiğimizden dolayı bir umut Vali Mehmet Tekinarslan ile görüşme talebinde bulunduk. Vali bey kendisi ile görüşmemizi kabul etmedi. Sadece Özel Kalemi`nin bu işle ilgilenmesi talimatını verdi. Mesai saatinin kapanmasına az bir süre kaldığını görünce oyalandığımızı fark ettik ve bu kadar delil ve belge ortadayken kongremizin mülki amirlerce sabote edilmek istendiğinin kanaatine vardık. Ağrı`daki tüm siyasi partiler halkın vergileri ile inşa edilmiş Devlet kurumlarının salonlarında siyasi etkinliklerini yapabiliyorken HÜDA PAR Ağrı İl Başkanlığının 1`inci Olağan Kongresini yapmasına bürokratik engeller çıkartılarak engellemek istenmiştir.” dedi.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir