• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Üstgeçitlere yapılan asansörler çürümeye terk edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üst geçitlerde engelli asansörünün bulunması gerektiği halde yapılan üst geçitlerin çoğunun engelliler için uygunsuz olduğunu belirten vatandaşlar, bazı üstgeçitlere yapılan asansörlerin de çürümeye terk edildiğini belirtti.

Üstgeçitlerde yapılan asansörlerin çalışmaması nedeniyle özellikle yaşlı, engelli ve çocuklu vatandaşların üst geçidi kullanamadıklarını belirten Diyarbakırlılar, üstgeçitlerdeki asansör sorunun çözülmesini istedi.

Üst geçitlerdeki asansörler çalışmadığı zaman engeliler ve yaşlıların üstgeçidi kullanamadıklarını dile getiren Bilal E, “Malumunuz Diyarbakır’daki belediyeler zaten çalışıp görevlerini iyi bir şekilde yapmıyorlar. Belediyeler bir iş yaptıkları zaman o işi de ya çürük yapıyorlar ya da eksik yapıyor. Göründüğü gibi üstgeçit yapılıyor, ama asansör yok veya olan asansörler de çalışmıyor. Üstgeçitlerdeki asansörler çalışmadığı zaman engelliler olsun veya yaşlılar olsun üstgeçidi kullanamıyor. Üstgeçidin diğer tarafına da bakılırsa esnaf geçiş yolunu engellemiş ve insanlar orada dahi geçmek istemiyor. Belediyeler bu sıkıntıları gördükleri halde hiçbir çalışma yapmıyorlar. Sadece parti seçimleri yaklaşıldığı zaman gelip insanlara 5 yılda bir hizmet yapıyorlar. Bizler bunu kabul etmiyoruz. " dedi.

“Belediyelerin vatandaşlara hizmet etmeleri gerekir”

Bilal E. son olarak, “Eğer ben bir engelli olsaydım asla üstgeçidi kullanamazdım. Engelli ve yaşlılar üstgeçidi kullanamadıkları için caddenin karşı tarafına geçmelerinde kaza olma riski de yüksektir. Eğer böyle bir kaza olursa bunun sorumlusu da belediyedir. Belediyelerin vatandaşlara hizmet etmeleri gerekir.” ifadelerine yer verdi. (Ali Adiyaman/M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir