• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Taşeronlar iş makinalarına el koydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2011 Yılında Bingöl-Erzurum duble yol çalışmasını alan yükleyici firmanın, taşeron firmalara ödeme yapmadığını iddia eden müteahhitler, Karlıova Çukurtepe mevkiinde bulunan yükleyici firmanın taş kırma manikalarına el koydu.

Taşeron firma sahiplerinden Sait Bingöl, “2011 Yılında Bingöl-Erzurum duble yol ihalesini yükleyici firma olan Kalyon almıştır. Birinci taşeronu batırdılar, ikinci taşeronu batırdılar ve üçüncü firma yani bizi de batırdılar. Şimdi ise işi dördüncü bir taşeron firmaya vermişler. Biz de paramızı vermediği için ve Karlıova’da bulunan esnaflarımızın parasını vermediği için burada bulunan makinalara el koyduk. Burada bulunan bekçiyi kovduk, firma hangi taşeron firmaya işi verirse versin biz ihtiyacımız karşılanmayana kadar buna izin vermeyeceğiz.” dedi.

Bir diğer taşeron firma sahiplerinden Veli Akbana ise “Bizim haklarımız verilmeden başka taşeron firmalar alınmıştır. Bizim mağduriyetimiz karşılanmayana kadar, işi hangi taşerona verirse versinler burada çalışmalarına izin vermeyeceğiz. Yaptığımız işin karşılığına alamadık, alacaklılarımız yakamızı bırakmadığı için bizde böyle bir eyleme başvurduk.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir