• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
Çocuğunun gözünü ameliyat edemeyen aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İLKHA’da yayınlanan “600 lira bulamadıkları için çocuklarını ameliyat edemiyorlar” haberi üzerine birçok hayırsever ve kurum harekete geçti. Göz ameliyatı olamayan Suriyeli ailenin 3 yaşındaki çocuğunun tedavi masrafını Batman İl Müftüsü Hasan Çağlarüslenmek istedi. Ancak Batman Valiliği emriyle Sağlık İl Müdürlüğünün tüm masraflarını karşılandığını öğrenince Suriyeli aileye nakdi yardım yaptı.

Suriyeli Kasım Mahmud ve İman Hüseyin çifti çocuklarıyla beraber makamına davet eden İl Müftüsü Hasan Çağlar, yapılan kısa sohbetten sonra Suriyeli aileye nakdi para yardımı yaptı ve aile özel araçla evlerine bıraktırdı.

“Herkesin kendi imkanı nispetin de yardımcı olması gerekir”

Konuyla ilgili kısa bir konuşma yapan Batman Müftüsü Hasan Çağlar, “Suriyeli vatandaşın gözünden ameliyat olması gereken çocuğunu parasızlıktan ameliyat edemediklerine dair haberi okuyunca duygulandım. Biz refah içinde yaşarken, ilimizde böyle perişan ve çocuğunu tedavi ettiremeyecek derecede insanların bulunması, gerçekten fevkalade üzücüdür. Ben şahsen istedim ki, bu çocuğumuzun ameliyatı için gereken miktarı ben kendi imkanımla karşılayayım. Buna hazırlanırken, Sağlık İl Müdürlüğünün bunu üstlendiğini öğrendim. Ayrıca öğrendiğim kadarıyla bu gibi muhtaç insanlara yardımcı olmak için çok sayıda talep geldiğini duydum. Ameliyat masrafını karşılamak isteyenlerin çok olduğunu duydum. Bu da bizleri çok sevindirdi. Herkes kendi imkanı nispetinde yardımcı olmaları gerekir. Özellikle sağlıkla ilgili hususlarda herkesin mutlaka hem insani, hem de İslami vazifesini yerine getirmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Yardımsever insanlarımızda çoktur. Daha da olacaktır inşallah.” dedi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir