• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bir ayda 11 bin araca ceza kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da Ocak ayı içerisinde 11 bin 372 araç sürücüsüne hız limitini aştıkları gerekçesiyle cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Kentin çeşitli noktalarında Ocak ayında yapılan trafik denetimlerde hız limitlerini aşan 11 bin 372 araç sürücüsüne yasal işlem uyguladı.

Adana Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Araç sürücülerinin hız limitlerine uymaları, hem kendileri hem de toplum için mağduriyetler yaşanmaması bakımından büyük önem arz etmektedir. aşırı hız yapan sürücülerin kendilerine ve topluma ağır mağduriyetler yaşattıkları, hız ihlallerinin trafik kazalarının en önemli sebeplerinin başında geldiği, gerek can kaybı ve gerekse önemli ölçüde ekonomik kayıplara neden olduğu unutulmamalıdır.” denildi.

Öte yandan yerleşim yerlerinde 50 km/saat olan hız limiti, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği hükümlerine göre değiştirildi.

Düzenlemeye göre kentteki bazı bulvar ve caddelerde otomobil, kamyonet ve panelvan türü araçlar için 60 ve 70 km/saat şeklinde hız artırımı kararları alındı ve bu durumdaki bulvar ve caddeler üzerine yerleştirilen trafik işaret ve levhaları ile halk, hız limitleri konusunda bilgilendirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir