• DOLAR 32.663
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.569
  • ...
`Oğlumu hile ve komplolarla hedef haline getirdiler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat süreciyle başlayan ve özellikle bölge insanının dindar kimliğini hedef alan saldırı ve baskınlarla beraber kurulan komploların mağduru olarak yıllardır cezaevlerinde tutulan tutsak ailelerinin adalet arayışı devam ediyor.

Sabri Uzun`un yazdığı bir kitap vesilesiyle gündeme gelen ve bölgede görev yapmış polisler tarafından işlenen cinayetler ve kurulan komplolar gündeme bomba gibi düşmüş, polis tarafından kaçırılarak katledilen Cevzet Soysal olayı Başbakan`a kadar ulaştırılmıştı.

İlke Haber Ajansına başvurarak oğlunun polis tarafından kurulan bir komplo ile cezaevine atıldığını ve 8 yıldır cezaevinde tutulduğunu söyleyen anne Maşallah Yıldız, oğluna haksızlık yapıldığını ve polislerin kurduğu bir komploya kurban edildiğini söyleyerek, yetkililerin bu duruma müdahale etmesini istedi.

Oğlu Cihan`ın kendi çevresinde çok iyi bir insan olarak bilindiğini, tanındığını ve hiçbir şekilde kimse ile bir husumetinin olmadığını belirten anne Maşallah Yıldız, “Böyle bir insanı hile ve komplolarla hedef haline getirdiler ve kendi kurdukları tuzaklarla oğlumu 30 yıla mahkûm ettiler.” dedi.

“Yetkililer Cihan`ın dosyasına bakarlarsa suçsuz olduğunu elbette anlayacaklardır”

Oğlu Cihan`ın kendisine iftira ile atılan hiçbir suçuna şahit olmadıklarını ve bu iftiralarla çocuğuna zulmedenleri Allah`a havale ettiğini söyleyen Maşallah Anne, “Benim oğlum suçsuz yere 8 yıldır cezaevindedir. Benim oğluma iftira atıldı ve oğlum yakalanıp ceza evine atıldı. Cihana bir oyun oynadılar ve onu cezaevine gönderdiler. Bir polis, oğlumun üzerine iftira atıp üzerine binlerce isim yazmış ve suçsuz bir yere cezaevinde yatırıyorlar. Yetkililer Cihan`ın dosyasına bakarlarsa suçsuz olduğunu ve haksız yere cezaevine atıldığını elbette anlayacaklardır. Bunu yapanların insanlıkla bir alakası olmayan ve Allah`tan korkmayan kişilerdir.” ifadelerini kullandı.

Hakim: Cihan`ın üzerinde hiçbir suç ve delil yok ama….

Kendisine ceza veren hâkimlerin delil üzerinden değil de kanaat üzerinden kendisine ceza verdiklerini ve bunu kendisine de açıkça söylediklerini belirten Maşallah anne, son mahkemesinde hâkimin kendisine bakarak adeta alay edercesine, “Cihan`ın üzerinde hiçbir suç ve delil yok ama ben kanaatimi kullanıyorum ve oğlunu cezaevine gönderiyorum.” dediğini iddia etti.

“Bir hâkim birine nasıl olurda kendi kanaatini kullanarak 30 yıl ceza verir”

Aynı durumun Cihan`ın avukatı tarafından da teyit edildiğini söyleyen Maşallah anne, “Polis oğluma komplo kurdu, oyuna getirdi ve iftira ile hâkimin karşısına çıkardı. Hâkimde oğlumu suçsuz yere ağır ceza vererek zindana attı. Bir hâkim suçsuz yere birine nasıl olurda kendi kanaatini kullanarak 30 yıl ceza verir. Allah için bu nasıl bir adalet. Hiç kimse bu adamların ne yaptığına bir bakmıyor mu? Sorgulamıyor mu? Kim ne istese onu mu yapıyor? Hepsini Allah`a havale ediyorum. Elbet Allah onların hakkından gelecektir.” diyerek yaşadıklarına adeta isyan etti.

Yasanın uygulamasında hukuk dışı tavır…

Oğlu Cihan hakkında işlenen hukuksuzlukların sadece cezaevine atılmasında yaşanmadığını, gerek yargılama, gerekse de yargılama sırasında uzun tutukluluk süresi uygulamasında da aynı hukuk dışı uygulamalara maruz bırakıldıklarını söyleyen Maşallah anne, Cihan`ın gerekli yasal haklarından istifade edebilmesi için avukatı tarafından da yapılan tüm başvuruların anlamsız bir şekilde görmemezlikten gelindiğini söyledi.

“Kirli işlere karışmış bir polisin hazırladığı delillerle insanları nasıl mahkûm edersiniz?”

Maşallah anne, “Onun durumunda olanlar hatta daha vahim durumda olanlar bile yasa gereği uzun tutukluluk süreleri göz önüne alınarak serbest bırakıldı. Ancak istifade etmesi gerektiği halde oğlum bundan faydalandırılmadı. Allah`tan korksunlar. Varsa bir suçu açıkça söylesinler ki bizde şunu diyebilelim: ‘Bir suç işledi bedelini çekiyor.` Ama yok. Böyle bir şeyde diyemiyorlar. Çünkü oğlum suçlu değil. Kendileri iftira ve hile hurdalarla düzenledikleri bir komplo ile oğlumu 30 yıla mahkûm ettiler.  Onu mahkûm eden polislerde “Paralelci midir”, “Ergenekoncu mudur” nedir bilmiyorum, bu meseleden cezaevine girdi. Şuan cezaevinde mi dışarıda mı bilmiyorum. Ancak böylesine kirli işlere karışmış bir polisin hazırladığı delillerle insanları nasıl mahkûm edersiniz? Allah rızası için bir vicdan sahibine sesleniyoruz. Bu zulme bir dur deyin.” çağrısında bulundu.

“Rabbim elbet bir kapı açar”

Cihan`ın evli ve 3 çocuk sahibi olduğunu belirten Maşallah anne,  çocuklarının üçünün de kız olduğunu ve bir anne ile beraber 3 kız çocuğunu zulümleri ile ortada bırakanları lanetlediğini söyledi.

Maşallah anne, “İnsanın başında bir erkek olmasa veya bir baba olmazsa o evde tabiî ki de sıkıntı olur. Cihan görüşte bana diyor: ‘Anne, eğer suçum olsaydı cezaevinde kalmaya o kadar da üzülmezdim. Ama suçum olmadığı için suçsuz yere cezaevinde yattığıma üzülüyorum. Fakat biz Müslümanız ve bu bedeli de sırf inancımızdan dolayı bize reva görüyorlar. Rabbim elbet bir kapı açar.` Onun bu sözleri beni, ailesini teselli ediyor.” ifadelerini kullandı.

Savcı: Sen boşu boşuna burada bu cezayı yatıyorsun.

Cezaevi savcısının Cihan ile birkaç kez konuşması olduğunu ve Cihan`ın dosyasına bakan Savcının, ‘ Seni böyle bir dosya ile nasıl cezaevine atarlar? Anlayamıyorum. Sen boşu boşuna burada bu cezayı yatıyorsun.` dediğini belirten Maşallah anne,   savcının Cihan`a ‘Bir avukatın olsaydı veya yeniden yargılansaydın bu dosyadan ceza alman söz konusu değildi.` dediğini aktardı.

“Oğlumun varsa suçu onu yine cezaevine atsınlar”

Son olarak yetkililere seslenen Maşallah anne, oğlunun bir kez daha yargılanmasını talep ederek, “Yetkililer oğlumun dosyasına bir göz atsınlar, oğlumun suçsuz olduğunu anlarlar. Benim oğlum gibi binlerce insan suçsuz yere cezaevine atılmış ve mağdur oluyorlar. Savcı ve hâkim hiç dosyaya bakmıyor. Oğlumun dosyasına bakıp dosyasını incelesinler. Daha sonra oğlumun varsa suçu onu yine cezaevine atsınlar. Netice de onların elinde.” çağrısında bulundu.  (Fikret Özkan / Ali Adiyaman – İLKHA )

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir