• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2423.248
  • ...
AB, 27 farklı dalda Mesleki Eğitim verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Van Valiliğin faydalanıcısı olduğu “Van İlinde Yerinden Edilmiş Kişilerin Ekonomik Ve Sosyal Entegrasyonu ” Eğitim Bileşeni kapsamında yürütülecek olan çalışmaların tanıtımı için Van Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezinde basın toplantısı düzenlendi.



Projenin ile, yerinden edilmiş kişilerin temel hizmetlere erişimde eşit hale gelmeleri için sosyal ve ekonomik şartlarının kapasitelerinin geliştirilmesi yoluyla, sosyal ve ekonomik entegrasyonlarının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda Van ilinde yaşayan yerinden edilmiş kişiler ve bu kişilere hizmet sağlayan kuruluşların kapasitelerinin artırılması hedeflenmektedir.



Mesleki eğitim kurslarına,  yerinden edilmiş, 15 yaşını doldurmuş ve en az 6 aylık bir süreyle Van’da yaşayan okuryazar düzeyinde olanların katılabileceği açıklandı.

 

“İşe yerleştirmek için destek sağlanacak”

Projenin Mesleki Eğitim Uzmanı Mehtap Tanrıverdi Derebeyli konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “İŞKUR’da başvurulara baktığımızda, çoğunlukla ne iş olsa yaparım diyenlerdir. Ne iş olsa yaparım anlayışı kaliteli iş gücü değildir. Yani iş bulabilmeleri için meslek sahibi olmaları onlara olanak sağlayacaktır. Bizim eğitimlerimizde tamamen staj vardır. Bunun arkasından da işe yerleştirmek için destek sağlayacağız. Yeni uygulanan bir modeli, burada vermeye çalışıyoruz. Tam yerleştirme modelinin amacı şudur; başvuruları alıyoruz, ilgi alanlarına göre yönlendiriyoruz, kurs boyunca kesinlikle boş bırakmıyoruz, aynı zamanda seminerlerle farklı eğitimlerle destekliyoruz ve işverenle buluşmalarını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Başvurular 27 Şubat 2015'e kadar devam edecek”

Proje sonrasında da istihdamlar için takiplerini sağlayacaklarını söyleyen Derebeyli; “Şu an 2 bin kişilik bir başvuru var, ama biz 6 binin üzerinde bir başvuru olmasını hedefliyoruz. Şu anda bin 8 yüz kişinin tam başvurusu, başvuru formu alındı. 27 Şubat’a kadar başvurularımız devam ediyor. Tamamen şeffaf bir seçim süreci olacak.  Başvuru formları bilgisayara işlenecek, değerlendirme komisyonu tarafından puan sistemine göre  3 aşamalı bir değerlendirme sonucunda belirlenecek” şeklinde konuştu. (Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir