• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Filistinli Direniş Grupları: Karar, Direnişin Sırtına Saplanan Bir Hançerdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli direniş gruplarının askeri kanatları, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın Mısır mahkemesi tarafından "terör örgütü" ilan edilmesi kararını reddettiklerini açıklayarak, Filistin direniş gruplarının faaliyetlerinin işgalci düşmana karşı olduğunu belirtti.

Direniş grupları temsilcileri, El-Kassam Tugayları'nın da katılımıyla bugün (5 Şubat Perşembe) öğle saatlerinde Gazze kenti El-Ketibe Meydanı'nda düzenledikleri basın toplantısında, Filistin davasının "baş tacı" olduğunu ve herkesin direniş aleyhine gereksiz polemiklerle uğraşmak yerine Filistin halkına ve Mescid-i Aksa'ya destek için seferber olması gerektiğini söyledi.

Mısır mahkemelerinin ve uluslararası mahkemelerin dikkatlerini yöneltmeleri gereken terörün Filistin ve Mısır halklarını tüm dünyanın gözü önünde öldüren Siyonist terör olduğunu ifade eden direniş grupları, mahkemenin El-Kassam Tugayları hakkında verdiği kararın Mısır halkının görüşünü yansıtmadığını belirtti.

Mahkemenin kararının direnişin sırtına saplanmış bir hançer olmasına rağmen pusulalarını Kudüs ve Mescid-i Aksa'dan başka yöne çevirmeyeceklerini ifade eden gruplar, İzzeddin El-Kassam Tugayları'nı "terör örgütü" ilan eden kararın işgal rejimine verilmiş büyük bir ödül olduğunu bildirdi.

Filistinli direniş grupları, Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin El-Kassam Tugayları hakkındaki kararının "zalimce" olduğunu belirterek, kararın Filistin direnişi konusunda Mısır'dan beklenen rol ile de uyuşmadığını söyledi.

FİLİSTİN HABER

Bu haberler de ilginizi çekebilir