• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
Gaziantep`te Tıbbi Genetik polikliniği açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi`nde açılan Tıbbi Genetik Polikliniğinin, Gaziantep ve bölgede bu alanda hizmet veren ilk poliklinik olma özelliğine sahip olduğu belirtildi. Hastane`de Uzman Hekim kadrolarının katılmasıyla birlikte bu alanda hasta kabulünün başlatıldığı bildirildi.

Açılan Tıbbi Genetik Polikliniğinin Gaziantep ve bölgede bu alanda hizmet veren ilk poliklinik olduğunu belirten Hastane yetkilileri, Uzman Doktor Taha Bahsi ve  Kadri Karaer`in katılmasıyla birlikte bu alanda hasta kabulüne başladıklarını ifade ettiler.

Hastane yetkileri tarafından yapılan açıklamada, “Genetik kliniğine hastaların direk kendilerinin de başvurabileceği belirtilen açıklamada, “Tıbbi Genetik Bölümü olarak bizim sunduğumuz hizmeti 3 sınıfa bölebiliriz. Birincisi poliklinik hizmetleri genetik polikliniği, halk arasında zihinsel engelli hastalıklardan, tanısı konulamayan boy kısalığı hastalıkları, işitme problemleri, kas hastalıklarından tutun, kanser hastalıklarına kadar 10 binden fazla hastalığa hizmet veren bir alandır. Günümüzde Tıbbi Genetik bölümünün bu hastaların tanısı ve tedavisine yön verme şeklinde yaklaşımı vardır. Koruyucu hekimlik görevi de olan genetik danışmanlık hizmeti, İkinci sınıfı oluşturmaktadır.”ifadeleri yer aldı.

Açıklamada son olarak, “Poliklinikte, sendromik hastalar, infertil çiftlerin tekrarlayan düşükleri, kalıtımsal kanserler gibi tüm genetik ile ilgili hastalıklara bakabilmektedir. Günümüzde 30 bin kadar hastalık tanımlanmıştır. Bunların 10-15 bin kadarının genetik kalıtım olduğu bilinmekte ve bu nedenle tıbbi genetik bölümünün önemi anlaşılmaktadır. Tıbbi genetik polikliniğinde hastalarımıza tanı, tedavi ve genetik danışmanlık hizmetleri verilmektedir.”ifadeleri kullanıldı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir