• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
25 dakikaya kadar giriş-çıkışlar ücretsiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü tarafından alınan kararla; Büyük İstanbul Otogarı'nda 25 dakikaya kadar araç giriş-çıkışları ücretsiz. Ancak otogarın işletmecisi Avrasya Terminal İşletmeleri, belediyenin otogara müdahale hakkı bulunmadığını belirterek bu süreyi aşmasa bile sürücülerden 8 lira alıyor.

İBB 3 MİLYON LİRA CEZA KESTİ

Sürücülerin şikayetleri üzerine İBB'ye bağlı Zabıta Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bugün otogar çıkışında denetim yapıldı. İBB ekipleri otogardan çıkan araçları durdurarak sürücülere bilgi verdi. Zabıta ekipleri araç sürücülerine 0-25 dakika arası giriş-çıkışlarda yaptıkları ödeme nedeniyle tutanak tutturmalarını istedi. Bazı sürücüler tutanak tutulmasını istemedi. Bazı sürücüler ise tutanak tutturdu. Zabıta ekipleri tarafından hazırlanan tutanaklara sürücüler imza atarken, ödedikleri ücretin fişlerini de ekiplere verdi.

İBB'nin geçtiğimiz Nisan ayından beri denetimini sürdürdüğü ve Avrasya Terminal İşletmeleri'ne yaklaşık 3 milyon lira ceza kestiği belirtildi.

"FİŞLERDE GİRİŞ SAATİ YOK"

Tutanak tutturan bir sürücü, "Bunu uygulamıyorlar. 5 dakika da girsen 1 dakika da girsen para alıyorlar" dedi. Ayrıca fişlerde giriş saati olmadığını söyleyen sürücü, "Çıkışta 8 lira alıyorlar" diye konuştu. Bir sürücü ise ücretin haksız olduğunu söyleyerek, "Alibeyköy'deki otogarda para alınmıyor. Burada 8 lira gibi bir ücret alıyorlar" dedi. Başka bir vatandaş ise, "Ücreti ödemezsek çıkışa izin vermiyorlar. Onlarla münakaşaya girmektense ödemeyi yapıyoruz" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir