• DOLAR 32.566
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.383
  • ...
Diyarbakır Umut Kapısı Ocak ayı faaliyet raporunu yayınladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da yaptığı yardım faaliyetleri ile halkın gönlünü kazanan Umut Kapısı Gıda Bankası 2015 Ocak ayı faaliyet raporunu bu gün yaptığı bir basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştı.

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası, 2015 Ocak ayı faaliyet raporunda 507 aileye gıda ve kırmızı et yardımında bulunduğunu belirterek, yardımlarının bundan sonra imkânlar dâhilinde artarak devam edeceğini belirtti.

“Şubat ayı yarımlarına da başlayacağız”
Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına değerlendirmede bulunan Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı M. Sıddık Furkan, dernek olarak genelde her yıl ocak ayını genel tespit ve değerlendirme ayı olarak belirlediklerini ve bu ayda yeni yıl için çalışmalarını gözden geçirerek çalışmalarını tamamladıklarını belirtti.

Furkan, “Elhamdülillah 2015 yılı içinde bu ocak ayında tüm tespit ve değerlendirme çalışmalarımızı bitirip şubat ayı itibari ile tekrar gıda bankamızda yardıma muhtaç ailelere yardımlarda bulunmaya başlayacağız.” dedi.

“Diyarbakır`daki fakirlere 19 bin 890 TL değerinde yardım yapıldı”
Her ne kadar ocak ayını tespit ve bazı tamamlama çalışmaları için ayırdılarsa da bu ayda yardım faaliyetlerini yine de eksik etmediklerini belirten Furkan, bu yönüyle Ocak ayında yaptıkları çalışmalar kapsamında 2015 yılı Ocak ayında 338 aileye 2 kg oluşan kırmızı et ve 169 aileye de gıda yardımı dağıttıklarını söyledi.

Furkan, “Toplamda 507 aileye maddi değeri 19 bin 890,70 TL değerinde kırmızı et ve gıda yardımı yapıldı.  İnşallah şubat ayı itibari ile kendilerine bizlerden yardım alabilmeleri için gıda bankası kartı verdiğimiz ailelere rutin olan yardımlarımız verilecektir. Hayırsever halkımızın da desteği ile inşallah 2015 yılını daha kapsamlı bir yardım organizasyonu ile eda etmeye çalışacağız.” dedi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir