• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
Tarsus`a üniversite kurulması hazırlıkları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Tarsus'u ziyaret ederek Kaymakam ve Belediye Başkanı ile birlikte kendisine üniversite için gösterilen  arazileri yerinde görerek üniversite için incelemelerde bulundu.

Daha önce de Tarsus`a gelen ancak ilk kez Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ile Tarsus turu atan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve beraberindeki heyet, Tarsus`ta mevcut fakültelerin geliştirilmesi, yeni fakülteler kazandırılması ve gelecekte Tarsus`ta kurulması talep edilen Üniversitesi`nin altyapısını oluşturacak binaların yapılabilmesi için Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can`ın  gösterdiği arazilerde incelemelerde bulundu.

Heyete Belediye olarak tahsisini yapabilecekleri alanları gezdiren Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 260 dönümü belediyeye ait olan 400 dönümlük arsa ile 110 dönümü Karamehmetler`e ait olan arazinin yanı sıra bu çevreye yakın 500 dönümlük bir alan daha bulunduğunu ve yaklaşık bin dönümlük alanın üniversiteye tahsis edilebileceğini söyledi.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise, Tarsus`un potansiyelini çok iyi bildiklerini, bu konuda üniversite yönetimi olarak Tarsus`a yeni fakültelerin kurulması için çalışmalarına hız vereceklerini belirterek, “Biz yasaların gerektirdiği şekilde dosyalarımızı hazırlar, YÖK`e ve Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığına göndeririz. Bu yaklaşık 2 ayımızı alır. Bundan sonra milletvekillerimiz işin Ankara boyutuyla devreye girip, işleri hızlandırabilirler. İlk etapta Tarsus`ta Sivil Havacılık Fakültesi`ni kurmayı planladık. Zaten gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.” dedi.

Kendisine gösterilen alanların gezilmesinden sonra gazetecilere açıklama yapan Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı,“Yeni açacağımız fakültelerin yerleşimi açısından bizim kaygımız kalmadı. Çünkü bu güne kadar, bizi engelleyen ana şey yukarıdaki okulların su havzasına yakın olmasıydı ve orada biz bir laboratuvar binası bile inşa edemiyorduk." ifadelerini kullandı.

Burada yeni ve güzel bir kampüs oluşturulmasının başlı başına güzel bir proje olduğunu belirten Çamsarı, ellerinden geldikçe de hızlı bir şekilde buralara yeni okulların taşınmasını sağlamaya çalışacaklarını söyledi.  (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir