• DOLAR 32.581
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2438.791
  • ...
Suriye`ye bin kişilik konteynır kent yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Yardım Vakfı merkezinde Suriye`nin Şemmarin bölgesinde yapılması planlan bin kişilik konteynır kentin imza törenine İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve Katar Charity yetkilileri katıldı.

Suriye`de Baas rejiminin sivil halka yönelik saldırıları olanca hızı ve acımasızlığıyla sürüyor. Mart 2011`de başlayan ve yaklaşık 4 yıldır devam eden saldırılar nedeniyle 200 binin üzerinde insan hayatını kaybederken 6,5 milyon insan kendi ülkesinde sığınmacı durumuna düştü, 4 milyondan fazla kişi de ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Ülkelerinden kaçmak zorunda kalan Suriyelilerin 4'te 3'ü kadın ve çocuklardan oluşuyor. Bir milyondan fazla çocuk savaş ortamında zor şartlar altında hayatını devam ettirmeye çalışıyor. Bugün Suriye`de 10 milyon kişinin insani yardım ihtiyacı bulunuyor.

Katar Charity yardım kuruluşu ile bin konteynerlik kentin inşasının imzası için bir araya geldiklerini ifade eden Bülent Yıldırım, “Bugün burada yapılması için imzalayacağımız protokol anlaşması ile konteyner kentte yaklaşık 10 bin insan barınabilecek. Zalimin zulmü altında olan ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam edeceğiz.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir