• DOLAR 32.509
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2497.105
  • ...
Türkiye`de 40 Bin Suriyeli çocuk dünyaya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni alınan Da Vinci Robotik Cerrahi cihazın açılışını yaptı. Gümüş burada yaptığı açıklamada, son 3 yılda 200 bin Suriyeli mültecinin ameliyat olduğunu, 40 bin çocuğun ise dünyaya geldiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Harran Konteynır kent ziyaretinin ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni alınan Da Vinci Robotik Cerrahi cihazının açılışını yaptı.

Hastanenin acil servis, poliklinik ve ameliyathaneleri gezerek yetkililerden bilgi alan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, sağlık çalışanlarından en çok eleman sıkıntısı sorusuyla karşılandı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Gümüş, Türkiye'nin 8 ilinde olan mültecilerin 3 yılda 200 bin ameliyat olduğunu söyledi. Son 3 yılda 40 bin Suriyeli çocuğun Türkiye'de dünyaya geldiğini aktararak, "AFAD`ın çalışmasıyla bir milyon 600 bin Suriyeli tespit edildi. 45 ile 55 bin arasında Suriyeliye ulaşamıyoruz. Bunlar gezici bir nüfus ve sürekli il değiştiriyorlar. Bunları da yakın zaman içerisinde kayıt altına alacağız. Türkiye`de 10 ilde sığınmacılar var ve kamplarda kalan Suriyeli sayısı 230 bin, bir milyon 400 bin Suriyeli ise kamp dışında şehirlerde yaşıyor. Bu nüfusa hizmet etmek için bunları kayıt altına almamız gerekiyor. 10 ilimizin sağlık müdürleriyle bir araya gelerek Suriyelilere yönelik sağlık hizmetini görüşeceğiz. Kamp ve kamp dışında yaşayan Suriyeliler için güçlü aile sağlığı merkezleri kuracağız. Halk sağlığı konusunda ekiplerimiz çalışıyor. Hijyen, enfeksiyon açısından aşılama ve birinci basamak sağlık hizmetini güçlü hale getireceğiz. Şu ana kadar enfeksiyon meselesi hadisesi yoktur. Hızlı bir şekilde aşılama yapıldığı için ciddi anlamda bir enfeksiyon hadisesi görülmemektedir. Sürekli giriş çıkış olduğu için özellikle aşılama noktasında hizmetlerimize devam edeceğiz. Hastanelerde yapılan poliklinik sayısı 6,5 milyondur. 6,5 milyon poliklinik hizmeti vermişiz ve 250 bin yatak hizmeti verildi. 200 bin Suriyeliyi ameliyat yapmışız. Son 3 yılda 40 bin doğum gerçekleşti. Hastalara çok ciddi bir hizmet veriliyor. "dedi.   (Mustafa Bikeç, Hüseyin Sürmeli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir