• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Diyarbakır`da `Dünya Kanser Günü` etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesi`nin organizasyonuyla ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliği ile “Dünya Kanser Günü” etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 4 Şubat Dünya Kanser Günü etkinlikleri çerçevesinde halkın kanser konusunda farkındalığını arttırmak üzere Ofis Sanat Sokağı girişi ve Yenişehir Toplum Sağlığı Merkezi önüne 2 (iki) adet kanser tarama hizmetleri ile ilgili stant açıldı.

Kurulan stantlarda halka Kanser ve Kanser Taramaları Konusunda bilgiler verilerek halkın bilinçlenmesi sağlanmaya çalışıldı.

“Kanser günü yanlışlardan kurtulmak için ilan edilmiştir”

‘Dünya Kanser Günü`nün her yıl 4 Şubat Günü kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak amacıyla ilan edildiğini aktaran Halk Sağlığı yetkilileri, “Kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya genelinde kutlanmaktadır. 2013 yılında gerçekleştirilen Dünya Sağlık Toplantısı`nda ‘Dünya Kanser Bildirge `si yayınlanmış ve bu bildirgede global kanser yüküne değinilerek kanser kontrolünün önemi vurgulanmıştır. Bu bildirgeye göre ana hedef ‘Kansere bağlı erken ölümlerin engellenmesiyle beraber kanser tanısı alanlarda yaşam oranlarının ve yaşam kalitesinin artırılması` olarak belirlenmiştir” ifadelerini kullandılar.

“Halk bilinçlendirilmeye çalışıldı”

Kurulan stantlarda halka farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli bilgiler verildiğini belirten Yetkililer, “Üzerinde, ‘Sağlıklı Beslen, Kansere Karşı Dur, Kanserde Merak Edilen Konular, Kendi Kendine Meme Muayenesi, Bağırsak Kanserine karşı bilinçli olun, taramanızı yaptırın, sağlığınızı koruyun, Kanser Önlenebilir Bir Hastalıktır, Meme Kanseri Kaderiniz olmasın, Rahim Ağzı Kanseri Taramasına Gelin.` sloganların yazılı olan broşürlerden, ‘Kansersiz Yaşam Ellerimizde` Sloganı olan tükenmez kalemlerden ve KETEM çalışanları tarafından üzerinde “Farkındayız Kanseri Yeneceğiz` sloganı ve KETEM biriminin telefon bilgisinin yazılı olduğu içinde lavanta bulunan buzdolabı süsü dağıtılmış halkın görebileceği yerlere bez afişler asılmıştır” sözlerini kullandılar.

“Halkın farkındalığını artırmak için faaliyetlerde bulunuldu”

Stant alanından TRT GAP Diyarbakır Radyosu`nun sokak röportajları ve canlı yayın yaptığını ifade eden Yetkililer, “4 Şubat Dünya Kanser Günü etkinlikleri çerçevesinde 4-5-6-7-8 Şubat 2015 tarihli günlerde halkın kanser konusunda farkındalığını artırmak üzere Kanser tarama hizmetleri konulu afişlerimiz Dijital Billboardlarda yayınlanmıştır. Halk Sağlığı Müdürümüz Doktor Fatih Mehmet Aslan, Yenişehir Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Doktor Halil Yendim, Kanser Şube Müdürü Doktor Hülya Batgi ve İdari Mali İşler Şube Müdürü Rıdvan Şemin etkinliği yerinde incelemiş ve destek vermiştir” diye konuştular. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir