• DOLAR 32.565
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2433.93
  • ...
Mardin`i dünyanın en uzun adamı tanıtıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valiliği, Mardin Dernekler Federasyonu (MARFED) ve Mardin Eğitim Vakfı (MAREV) işbirliğiyle Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi`nde düzenlenen Mardin`in Tanıtım Günleri başladı.

Tarihi dokusuyla açık hava müzesi görünümünde olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin`i dünyanın en uzun adamı unvanına sahip ve kendisi de Mardinli olan Sultan Kösen tanıtıyor. Kösen'e vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor ve fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarışıyorlar. Kösen, salonun tıklım tıklım olduğunu ve bu yüzden çok mutlu olduğunu söyledi.

Açılışta, Reyhani Halk Oyunları ekibi yöresel oyunlarını sergilerken, MAREV Kültür Korosu da konser verdi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mesajları okundu.

Dünya; Mardin gibi yaşıyorsa huzur bulur

Mardin Milletvekili ve Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Mardin'in hedefi kültür ve turizm zenginlikleri ile dünya kültür mirasına esasen var olan yerini tescil ettirmektir. Bu amaçla valiliğimiz, belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız çok büyük bir gayret içerisindedir. Biz Mardin'de zenginliğimizi yeteri şekilde Mardinlilerle ranta çeviremiyoruz. Tanıtım eksikliğindendir. Mardin giderek hem turizm anlamında hem de konfor anlamında güzel imkânlara kavuştu. Tek eksik olan şey barışın, güzelliğin birlikteliğin, ilelebet yaşanacağı bir huzur ortamına kavuşmak. Mardinlinin en büyük arzusu bölge insanının en büyük arzusu odur. Biz medeniyetler ittifakına da Birleşmiş Milletler' in temel felsefesine de en uygun olan kentiz. Eğer dünya Mardin gibi yaşıyorsa bilin ki dünyada huzur vardır, birlik vardır. Bu özlemi Mardin'in bütün insanları yaşıyor.” dedi.

“Mezopotamya`nın kaderi medeniyete sahiplik yapmaktır”

Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise Mardin`in tüm ilçelerine, Zinciriye ve Kasimiye medreselerine ve Deyrulzahfaran`a selam gönderdi. Akdağ, “Yokluktan, asimilasyondan ve inkârdan vazgeçtik, ayağımızın altına aldık. Tıpkı cahiliye adetlerini ayağımızın altına aldığımız gibi… Doğu`nun, Güneydoğu`nun, yukarı Mezopotamya`nın kaderi medeniyete sahiplik yapmaktır. Cizre`de ikinci atamız Hz. Nuh yatarken Şanlıurfa`da ise Hz. İbrahim yatıyor. Selam olsun onlara da…”     

Feshane'de 8 Şubat'a kadar devam edecek ‘Mardin Tanıtım Günleri`nde, kent, tarihi dokusu, kültürel turizmi, yerel yemekleri, geleneksel kıyafetleri ile tanıtılacak. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir