• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
ABD: Esed`le Koordinasyon İçinde Değiliz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LONDRA - Biden, Avrupa`nın önde gelen gazetelerinden The Guardian, Le Monde, Süddeutsche Zeitung, El Pais, La Stampa ve Gazeta Wyborcza`ya ortaklaşa yazılı olarak verdiği röportajda "Birçok ülke, (mücadeleye) çok önemli katkılarda bulundu. Hepimiz daha fazlasını yapabiliriz. Bu ülkeler bizim IŞİD'e karşı koalisyonumuzu oluşturuyor, Esed değil. Esed`le koordinasyon içinde değiliz. Kendisi yaptırımlarımız altında" dedi.

Daha önceki eylemleri sonucu meşruiyetini kaybeden Esed`in, görmek istedikleri istikrarlı, huzurlu ve birleşmiş Suriye`ye yönetmesinin artık mümkün olmadığını vurgulayan Biden, özgürleştirilmiş bölgelerde istikrarı sağlamaları, IŞİD ve rejimin saldırılarına karşı kendilerini korumaları için Suriye'deki ılımlı muhalefet ile çalışacaklarını söyledi.

Biden, Suriye`de kimyasal silahların kullanılmasının ardından ABD`nin Esed'e yönelik askeri harekat düzenlememesinden pişmanlık duyup duymadığı yönündeki soruya "ABD, diplomasiyle askeri saldırının yapamayacağını başardı: Suriye`nin bildirildiği kimyasal silah stokları ülkeden çıkarıldı" yanıtını verdi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, "Ne yazık ki kimyasal silahlar konusundaki anlaşma, Suriye`nin bütün sorunlarını çözmüyor. Ülkede büyük bir insanlık trajedisi yaşanıyor.  ABD ve ortakları,Suriye muhalefetini de destekleyerek, şimdiye kadar yaklaşık 3 milyar dolar insani yardım göndererek ve komşu ülkeleri güçlendirerek siyasi çözüm bulabilmek ve çatışmalara son verebilmek için gerekli koşulların oluşturulmasına çalışıyor" ifadelerini kullandı.  

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir