• DOLAR 32.573
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2432.09
  • ...
Tarsus'ta "Sosyal Market" hayata girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus Belediyesi ile Türkiye Kızılay Derneği Tarsus Şubesi'nin ortaklaşa yürüttükleri ve bölgede tek olan “Sosyal Market” projesi hayata girdi.

Projeyi basın mensuplarına ve belediye meclis üyelerine tanıtan Belediye Başkanı Şevket Can, amaçlarının ihtiyaç sahibi insanlarla birlikte kentte yaşayan herkese mutlu bir hayat sunmak olduğunu söyledi.

Belediye tesisleri içinde yer alan Sosyal Market’te giyim malzemesi başta olmak üzere kırtasiye, temizlik maddesi ve çeşitli ihtiyaç malzemelerinin bulunduğunu söyleyen Başkan Can, “Sosyal Market” projesi sayesinde ihtiyaç sahibi ailelerin, ihtiyaçlarına istedikleri anda ulaşabileceklerini, yardıma muhtaç insanların buradan ihtiyacı olan giyim malzemesini alabileceklerini belirtti.

Başkan Can, “Kızılay’ımızla birlikte kentimizde güzel bir hizmete imza atıyoruz. Belediye meclisimizde grubu olan üç partinin grup sözcülerinin de bulunduğu komisyonda ihtiyaç sahibi insanlarımız itinayla belirlenecek. Tespit edilen aileler evlerinden belediye araçları ile alınıp Sosyal Markete getirilerek markette bulunan giyim eşyalarının dağıtımı yapılacak. İhtiyaçlarını alan aileler tekrar araçla evlerine bırakılacaktır. Gelen ihtiyaç sahiplerinin kendilerine ve aile bireylerine ihtiyaçları doğrultusunda birer parça giyim malzemesi dağıtımı yapılacaktır. Listede ismi bulunmayan ihtiyaç sahiplerine zorunlu hallerde gerekçe gösterilmek ve dağıtım komisyonu üyelerine bilgi verilmek kaydı ile yardım yapılabilecek ve listede ismi bulunmayan ve resen Sosyal Markete müracaat eden ihtiyaç sahiplerinin iletişim bilgileri ve kimlik bilgileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında bulunan SOYBİS ekranından sorgulamaları yapılıp, komisyon üyeleri değerlendirdikten sonra telefonla gün verilip araçla evlerinden alınıp yardım yapılacaktır ve listeye eklenecektir. Sosyal marketin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Sosyal markette 23 bin parçadan oluşan, 150 bin TL değerinde malzeme bulunduğunu kaydeden Başkan Can, projeye büyük firmaların desteklerinin sürekli olacağını vurguladı.  (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir