• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Vuslat FM 4 yaşında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da 101.1 frekansından yaptığı yayınla, insanları İslami kardeşlik ikliminde buluşturan Vuslat FM 4. yılına girdi.

Vuslat FM 4.yılına yepyeni program ve programcılarla başlarken, Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Dağtekin, İlke Haber Ajansına, radyoları ve yeni yayın dönemleri hakkında bilgi verdi.

Radyoyu kurmalarındaki amacı, hakkın yolunda, halkın hizmetinde olmak olarak özetleyen Dağtekin, günümüzde kitle iletişim araçlarına, bunlar arasında da radyonun önemine dikkat çekerek, "Radyonun çok büyük önemi var. Neden diye soracak olursanız; bugün araçlarda çok fazla radyo dinleniyor. Toplu olarak çalışılan birçok yerde radyo dinleniliyor. Ayrıca aracı olan kardeşlerimiz işlerine giderken, işten dönerken, yol güzergâhlarında radyo dinleyebiliyorlar." dedi.

Günlük program akışını da paylaşan Dağtekin, programları şu şekilde açıkladı:

"Programlarımız sabah ezanı ile başlıyor, hemen sonra, Kur`an-ı Kerim, onun akabinde Cevşenül Kebir daha sonra, yarım saatlik müzik yayını ve ardından haber programımız ‘Hayırlı Sabahlar` var.

Haber programının akabinde ‘Kur`an-ı Kerim Meali` ve aynı saat içerisinde dinleyicilerimizin çok beğendiği ‘Tarihte Bugün` programımızda dinleyicilerimizle beraber takvimden bir yaprak koparıyoruz.

Ve dinleyicilerimizin, hafta içi her gün, yoğun olarak katıldığı ‘İstek Saati` Sabah 10.00 ile 12.00 arasında devam ediyor.

İstek saatimizin ardından, Peygamber Efendimizin hayatını konu alan ve dinleyicilerimizin adeta kulaklarını 4 açıp dinlediği ‘Aydınlığa Doğru` programımızla, Efendimizin Hayatını öğretmeye yönelik bir nebze de olsa katkıda bulunmaya çalışıyoruz.

Gün ortasında haber programımız var, ardından Müzik yayınımızla devam ediyoruz, akabinde İslam beldelerinin tarihi, siyasi ve sosyal yapılarını ele aldığımız ‘İslam coğrafyaları` programımız var.

Akşama doğru ise, canlı yayınla yaptığımız istek saatimiz ‘Vuslat Vakti` programımı var.

Ve farklı hayatların, dinlenilmeye değer Hayatların, paylaşıldığı ‘Roman Kuşağı` programımız var.

Akşam saat 18,30 da Ana Haber bültenimiz ardından yarım saatlik müzik ve ardından Risal-i Nur programı olan ‘Nurdan Hüzmeler` programımız var.

Cuma günü, ‘Dua Vakti` ve Merhum Timurtaş Uçar hocamızın anlatımı ile Cuma sohbetlerimiz var.

İnsan bedenini en ince ayrıntısı olan Hücreye kadar tanıttığımız ‘Mikroskop` programımız var.

Hafta sonu ise Cumartesi günü dinleyicilerimizin heyecanla beklediği yarışma programımız ‘Bilgi Pınarı` canlı olarak yapıyoruz.

Aynı gün içerisinde ‘Hanım sahabeler ve Biz` programımız bayanların ilgi ile takip ettiği bir program.

Pazar günü ise, çocukların oldukça eğlendiği ve aynı zamanda öğrendiği ‘Gülbahçesi` programımız var.

Son olarak, Kürtçe yaptığımız programımız var. Kur`an-ı Kerim tefsiri dersi olan ‘Hınarıya Kur`an` programımızla akışımız devam etmekte.`` (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir