• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Engelliler için kasa sorumlusu kursu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Yaşam Boyu Engellileri Koruma ve Spor Kulübü Derneğindeki engelliler için İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından finanse edilen “Muhasebe ve Finansman Kasa Sorumlusu” kursu düzenlenen törenle açıldı.

Engellilerin istihdam edilmesi amaçlanan kursun açılış törenine; İŞKUR Batman İl Müdür Yardımcısı Mahmut Polat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Çöl, Batman GAR Müdürü Halil Saruhan, Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay ve engelliler katıldı.

10 engellinin eğitim göreceği kurs, yaklaşık 6 ay boyunca devam edecek. Bu kurs sayesinde engelliler günde 20 lira para kazanarak az da olsa ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

“Muhasebe ve Finansman Kasa Sorumlusu” kursu hakkında açıklamada bulunanİŞKUR Batman İl Müdür Yardımcısı Mahmut Polat, “Engellilerimize yönelik açılan Muhasebe ve Finansman Kasa Sorumlusu kursu Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edildi. Komisyon kararıyla açılan bu kursumuzda Batmanlı ortopedik engelli kardeşlerimiz eğitimlerini görecekler. Kursun sonunda inşallah bu engellilerimiz, özel sektörde İŞKUR aracılığıyla veya kendileri de istihdam imkânı bulabilecek.” dedi.

Engelliler yönelik Muhasebe ve Finansman Kasa Sorumlusu kursunu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Batman Yaşam Boyu Engellileri Koruma ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Vedat Çoban, “Amacımız Batman’daki engelli kardeşlerimize iş istihdamının sağlamak ve onlara bu konuyla ilgili eğitim vermektir. Elimizden geldiği kadarıyla engelli kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burada 6 ay kurs gören engelli kardeşlerimiz 20 TL bir cep harçlığı da alabilecekler. Amacımız engellilerin daha eğitimli olmalarının sağlanması ve evlerinden çıkıp iş hayatına atılmalarını destek olmaktır.” diye konuştu.

Böylesi bir kursun açılmasından dolayı sevinçlerini dile getiren engelliler ise, kurs sayesinde iş imkânı bulabileceklerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir