• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Müezzinoğlu: Meriç kısa vadede temizlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edirne`de yaşanan nehir taşkınlarını helikopter ile yerinde inceleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valiliğinde yaptığı basın toplantısında Meriç Nehri yatağının temizlik çalışmasına önümüzdeki 2-3 ay içinde hızla başlanacağını ifade etti.

Müezzinoğlu, taşkında mağdur olan vatandaşların en kısa zamanda mağduriyetlerinin giderileceği ve gerekenin yapılacağını söyledi.

“Temizlik çalışmasına 2-3 ay içerisinde başlanacak”

Acilen yürürlüğe getirdikleri 3 konu başlığı olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, “Onlardan bir tanesi Meriç yatağının temizlenmesidir. Türkiye Cumhuriyeti olarak 12,5 kilometrelik mesafe, tamamen bize ait olan, her iki tarafı da bizim sınırlarımız içinde olan alanın temizlenmesine, önümüzdeki 2-3 ay içinde başlanacak.” dedi.

Müezzinoğlu, “İkinci tedbir olarak Meriç Nehri`ne bir By-Pass kanalı açılarak debi artışlarında vatandaşı, şehri tehdit etmeyecek bir tedbirdir. Bunun proje çalışması Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatıldı. DSİ tarafından yapılacak olan proje ve ihale çalışması 2 ve 3 yıl sürebilir. Yine Çömlekköy barajının proje ihalesi yapıldı. Yılsonu itibariyle bunlar tamamlanır, yine yapım ihalesi de önümüzdeki 2 ve 3 yılı kapsayacak süreçlerdir. Burada kısa vadede nehir yatağının temizlenmesi 2-3 ay içinde başlanmasıdır. Karaağaç köprüsünün bağlantılarının yapılarak 3-4 ay içinde hizmete girmesi kısa vadede yapılacak olan tedbirler olarak görülüyor.” ifadelerini kullandı.



Başbakanlık Edirne Valiliğine destek gönderecek
 

Konuyla ilgili Edirne valisi ve Başbakan Müsteşarıyla görüştüğünü aktaran Müezzinoğlu, “Edirne için 5 milyon nakdi desteği Edirne Valiliğimize yarın itibariyle başbakanlık gönderecek. Bakanlar Kurulunda da Pazartesi günü bu taşkının gerek bugünkü acil sorunları, gerekse de bundan sonraki yol haritası gündeme gelecek. İnanıyorum ki acil sorunlar açısında hızla vatandaşımızın yanında olabilmek için yapılması gerekenler yapılacak.” diye konuştu.



“Halkımızı Bulgaristan`ın insafına bırakmayız”
 

Bulgaristan ile yıllardır süren ortak baraj konusunu da değerlendiren Müezzinoğlu, “Ortak baraj konusu bizim gündemimizden büyük oranda çıktı. Türkiye büyük bir ülke, güçlü bir devlet; milletimizi, insanımızı, onların dur bakalım demesine veya onların insafına bırakamayız. Bu güne kadar ikili ilişkilerdeki iyi niyetli ve sabırlı bekleyişimiz, bundan sonra artık bizim kendi başımıza alacağımız tedbirleri almamız gereken noktaya geldi.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir