• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Batman Bölge Hastanesine Endovizyon sistemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Bölge Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Poliklinikleri, Endovizyon Sistemine kavuştu. Yeni sistem ile Bölge Devlet Hastanesi KBB Poliklinikleri daha modern bir boyut kazandı.

Sağlık alanında önemli bir eksikliği giderdiklerini belirten Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu şunları söyledi: “Hastanelerimiz için gerekli olan tıbbi malzeme alımlarımız hızla devam ediyor. Bölge Devlet Hastanesine alınan Endovizyon cihazıyla KBB Poliklinikleri daha iyi bir imkâna kavuştu. Sağlık alanında önemli bir eksikliği gideren bu cihaz ile burun içi, geniz, yutak ve gırtlak  hastalıklarında tanı rahatlıkla konulabilmektedir.”

Pamukçu sözlerine şöyle devam etti: “Bu kurulan sistem sayesinde hastaların muayene sırasında tanı konma işlemi hızlanmakta ve daha konforlu bir muayene imkânı sağlanmaktadır. Endovizyon cihazındaki ekran sayesinde hastalar, hastalıklarını da görebileceklerdir.”

Kulak mikroskobuyla tanı daha kolay

KBB’deki bir diğer yeniliği de dile getiren Pamukçu, “KBB polikliniğimize kazandırdığımız diğer hizmet ise kulak mikroskobudur. Bu  mikroskop sayesinde kulakla ilgili hastalıklarda tanı, ameliyat kararı verilmiş ise yapılan ameliyatın tipi ve ameliyat sonrası kulak pansumanları çok hassas ve titiz bir biçimde yapılmaktadır. Üniversite hastaneleri standardında muayene sistemleri ile Devlet Hastanemizde daha kaliteli sağlık hizmeti sunmaktayız.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir