• DOLAR 32.568
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2487.984
  • ...
Batman Valiliği Suriyeli çocuğa sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“600 lira bulamadıkları için çocuklarını ameliyat edemiyorlar” haberimiz üzerine Batman Valiliği, Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen Suriyeli ailenin 3 yaşındaki çocuğuna sahip çıkarak tedavisini üstlendi.

Serêkaniyê’nin Menacîr beldesinden gelerek Batman’a yerleşen Suriyeli aile, 3 yaşındaki Emcet Kasım Mahmud isimli erkek çocuğunun sağlık sorununu gidermek için 600 lira bulmaya çabalarken İlke Haber Ajansı’na konuşan çaresiz aile, yetkili ve hayırseverlerin yardımını bekliyordu.

3 yaşındaki Emcet Diyarbakır’a sevk edildi

Haberimiz üzerine Batman Valiliği, emriyle Sosyal Yardımlaşma ve İl Sağlık Müdürlüğü, Suriyeli aile çocuğu olan 3 yaşındaki Emcet Kasım Mahmud için harekete geçti. Batman Bölge Devlet Hastanesine götürülerek durumu incelenen Emcet Kasım Mahmud, ileri tetkik ve tedavi için Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi göz hastalıkları bölümüne sevk edildi.

İnsanlık örneğini sergileyen herkese teşekkürlerini ileten 3 yaşındaki Suriyeli çocuğun Annesi İman Hüseyin ve babası Kasım Mahmud çifti, “Bize bu yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerden ve yetkililerden Allah razı olsun. Biz bu imkanlar sayesinde çocuğumuzun gözünü ameliyat ettirebileceğiz. Bizlerin durumunu görüp ve duyarsız kalmadıkları için tüm hayırsever ve yetkililere çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.  (M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir