• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Ürdün`den IŞİD`e Hava Saldırısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KRAL'DAN IŞİD'E "UNFORGİVEN" ÖFKESİ

ABD ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönen Kral Abdullah askerlerle IŞİD`e karşı atılacak  adımları görüştü. Kral, ABD`de Cumhuriyetçi Parti temsilcilerine, IŞİD`e bugüne kadar görmediği türde karşılık verileceğini söyledi.

Temsilciler Meclisi üyesi Duncan Hunter, Kral`ın Clint Eastwood`un ünlü filmi ‘Unforgiven`i (Affedilmeyen) örnek gösterdiğini  belirterek “Kral çok kızgın. Tek problemin mermi ve yakıtlarının bitmesi olacağını söyledi” diye konuştu.

"MERMİNİZ VE YAKITINIZ BİTENE KADAR BOMBALAYIN"

Oxford Mezunu Kral, ülkesine döner dönmez Genelkurmay Karargahı`na gitti.  Hava Kuvvetleri`ne "Merminiz ve yakıtınız bitene kadar bombalayın" emri verdi.

ÜRDÜN'DEN KOALİSYON'A TAM DESTEK
IŞİD'in Ürdünlü pilotu yakarak öldürmesinin ardından Amman örgüte karşı ABD öncülüğünde kurulan koalisyona katılımını artırma kararı aldı. Ürdün Kralı "Acımasız bir savaş" başlatacaklarını duyurdu.

Kral 2. Abdullah, Washington ziyaretini yarıda keserek ülkesine döndü. Kral'ın başkanlığında yapılan yüksek seviyeli güvenlik toplantısında IŞİD'e karşı koalisyonun operasyonlarında daha fazla yer alma kararı alındı.

"ONLARI KENDİ TOPRAKLARINDA VURACAĞIZ"
Ürdün resmi kanalına göre, Kral Abdullah ülkesinin IŞİD'e karşı 'acımasız bir savaş' başlatacağını duyurdu. Kral, "Onları kendi topraklarında vuracağız" dedi.

Ayrıca edinilen bilgiye göre, Ürdün yönetimi IŞİD`e karşı mücadelede tüm askeri seçenekleri masada tutma kararında.

el cezire

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir