• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
Yusuflarını Beklerken Yakuplar Bir Bir Ölüyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / M.Zülfi Tan / Haber - yorum

 Zeliha`nın iftirasından zindanlara düşen Yusuflarının yolunu her gün gözetleyen Yakuplar bir bir ölüyorlar. Bu dünyanın kaldıramadığı özlemlerini, hasretlerini, dert ve kederlerini ahirete götürüyorlar. Mahşer meydanında mizanın bir kefesine koyacakları bu ağırlıklarına karşılık zalimlerden karşılık almak üzere gidiyorlar. Zalimlerden ilahi adalette hesap sormak için gidiyorlar.

Artık bu zulme bir son vermenin zamanı gelmedi mi? Paralel yapının iftiraları ile zindanlarda yatanlar, kaçırılıp öldürülenler, muhacir olup yerlerini yurtlarını terk edenlerin hesabını sorma zamanı gelmedi mi? Bu insanları mahkûm edenlerin suçları ayyuklara çıkmışken, bunlasın zalimlikleri yedi düvelde duyulurken, bunların zulmüne uğrayanların sesi ne zaman işitilecek? Evlatlarının yollarını bekleyen ana babalar, babalarının yollarını bekleyen yavruların dertleri ne zaman bitecek. İşte bir Yakup daha Yusuflarını belerken hakkın rahmetine yürüdü.

Hesabı mahşere kaldı. Bir Yahya daha var özlemle babasını bekleyen. Onun da mı hesabı mahşere kalacak? Bir davanın davalısı, polisi, savcısı, hâkimi aynı adamlarsa bu davalardan nasıl adalet beklenir? Bunların hükümleri nasıl geçerli olur? İşte bugün cezaevinde bulunan mazlumların da durumu tam da böyledir. Onları yakalayan polis suç uyduruyor, savcı suçu resmileştiriyor, hâkim cezayı veriyor. Hep aynı kumpasın adamları. Bu adamlar bu suçlamalarla cezaevinde yatıyorlar. Böyle bir adalet sistemi yeryüzünde var mı? Bu insanları suçlayan bilgi ve belgeler kayıp.

Paralel yapı onları yok etmiş. Deliller ortadan kaldırılmış. Çünkü foyaları ortaya çıkacak. Bu insanları mahkûm edenler mahkûm edilmiş. Ama bu insanların hükümleri il hüküm giymiş garibanlar hala cezaevlerinde. Zindanlarda. Bu insanlar adalet istiyorlar. Bu insanlar haklarını istiyorlar. Bu insanlar hukuk istiyorlar. Hakları olmayan bir şey istemiyorlar. Haklarını istiyorlar. Yakup gibi oğlunu bekleyenler, Yusuf gibi babasını analar, bir gündüz vakti kaçırılan babasının peşinden bakıp kalanlar artık bir haber bekliyorlar. Bu vebali taşıyabilenler varsa buyurun taşıyın. Ama bu iş sadece bu dünya ile sınırlı değildir. Zalimlerin hesabı her iki dünyada da çetin olacak. Sakın ALLAH`I zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma.. Ancak onların azabını, korkudan gözlerinin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor... "İbrahim Suresi 42" 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir