• DOLAR 32.582
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2432.141
  • ...
Türkiye`den Sudan`a tarımsal destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye  ile Sudan arasında ‘İkili Tarımsal İşbirliği ve Ortaklığına İlişkin Anlaşma`nın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı, TBMM Dış İlişkiler Komisyonunda kabul edildi.

Türkiye-Sudan arasında ikili tarımsal işbirliği ve ortaklığı anlaşması kapsamında TİGEM Sudan'da 12 bin 500 hektar arazi üzerinde pilot çiftlik kuracak ve belirlenen 5 bölgede, 780 bin 500 hektar arazide Türk özel sektör girişimcilerinin yatırım yapmalarının önü açacak. 

Sudan`da kaynakların ve tarımsal potansiyelin daha rasyonel kullanılması yoluyla yeni istihdam imkanları oluşturacak anlaşma, Türkiye'nin tarım prensipleri ile bilimsel ve teknik alt yapısının Sudan'ın doğal kaynak potansiyeli ile birleştirilerek her iki ülke ve bölgenin sürdürülebilir gıda hedeflerine katkı sağlayacak.

TBMM Dış ilişkiler Komisyonunda kabul edilen İkili Tarımsal İşbirliği ve Ortaklığına İlişkin Kanun Tasarısı, TBMM gündemine bağlı olarak TBMM Genel Kurulunda gündeme gelecek ve burada onaylanmasını müteakip yürürlüğe girecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir