• DOLAR 32.827
  • EURO 35.503
  • ALTIN 2511.437
  • ...
3 bin 329 polise soruşturma açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili emniyetin içerisinde ve başka yerlerle ilgili soruşturma açtıklarını kaydeden Ala, bu işleri organize edenlerin çoğunun emniyet içerisinde bulunduğunu ifade etti.

Bakan Ala, emniyet içinde bu süreçte yapılan soruşturmalar hakkında bilgi vererek, "Şu anki rakamlar itibariyle 3 bin 329 kişi emniyette soruşturuluyor. 510 kişi görevden uzaklaştırıldı. Bunlardan 251 kişi meslekten ihraç edildi. Şu anda dosyası hazırlanmış ve gelmiş olan 776 kişi var, 'meslekten çıkarılsın' diye talep edilen. Bin 860 kişiye de suç duyurusunda bulunuldu" diye konuştu.

Denetim yapması gerekirken, göz yuman yapmayanlara da disiplin cezası verildiğini, görevlerinden alındıklarını ve başka yerlere verildiklerini anlatan Ala, şunları kaydetti:

"İstihbaratı, başka ülkelerin, devlet, millet güvenliğine yönelik faaliyetlerin istihbaratını yapıp, hükümete getireceğine, hükümetin istihbaratını başka yerlere servis edenlerin de yerleri değiştiriliyor. Görevden alınıyorlar, alındılar. Bu ihanettir, casusluktur. Bu, bir akıl dışı tutumdur ve bunların devlet içerisinde soruşturma mekanizmaları var. Hem adli hem idari yönden soruşturmalar devam ediyor. Yaptıkça çıkıyor, üzerine hassasiyetle gidiliyor. Gerçekten suç işlemiş olanlar tespit edilip cezalandırılıyor."

Bu haberler de ilginizi çekebilir