• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
Bursa Yıldırım`da  Sağlıklı Yaşam Merkezi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıldırım Belediyesi, Bursa Valiliği ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından ilçeye Sağlıklı Yaşam Merkezi kurulmasına yönelik iki protokol imzalandı.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali; Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ve Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Özcan Akan; Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi bünyesinde KETEM`e yer tahsisi protokolü ile sağlıklı yaşam konusunda halka verilecek hizmetlere yönelik işbirliği protokollerine imza attılar.

Başkan Edebali protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, “Belediyelerin vatandaşlara hizmet sunarken en önemli işlerinden birisi hizmet belediyeciliğidir. Ayrıca kültürel ve sosyal belediyecilik adına da toplumumuzu geleceğe taşımak için yapmamız gereken önemli hizmetler var. Hemşehrilerimize hizmet sunarken, kamunun gücünü hissetmek de çok önemli. Sayın Valimize desteklerinden dolayıteşekkür ediyorum” dedi.

Protokol ile Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi bünyesinde Bin metrekarelik bir alanın bedelsiz bir şekilde Halk Sağlığı İl Müdürlüğü`ne tahsis edildiğini belirten Başkan Edebali, “Sosyal Yaşam Merkezi`mizde kanser erken teşhis ve tarama hizmetlerinin yanı sıra, obezite ve sigara bağımlılığı ile mücadele gibi çok farklı ünitelerde, Yıldırımlı hemşehrilerimize hizmet verilecektir.” diye konuştu.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi`nde oluşturulacak Sağlıklı Yaşam Merkezi`nde kanseri önleyici tanı ve teşhis hizmetlerinin verileceğini söyledi.

Bursa`da her türlü bağımlılıkla mücadele edildiğine işaret eden Vali Karaloğlu, “Sağlıklı yaşamla ilgili eğitimlerin verileceği salonların olduğu, sağlıklı yaşamla ilgili sorulara cevaplar verilebilecek bir merkez oluşturuyoruz. Tuz ve şekerle mücadele, sigara ile mücadele, hareketli yaşamı teşvik etme gibi konularda Halk Sağlığı üzerinden koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik birçok hizmet vereceğiz. Yıldırım Belediye Başkanımız toplum sağlığı konusunda son derece duyarlı. Bursa`da ilkini Yıldırım`da açtığımız Sağlıklı Yaşam Merkezimizin ikincisini de yine Yıldırım`da hizmete sunacağız” dedi.

Sağlıklı Yaşam Merkezi`nde KETEM`in haricinde Obezite ile Mücadele ve Sağlıklı Beslenme Birimi, Tütünle Mücadele ve Sigara Bıraktırma Polikliniği, Gebe Bilgilendirme Sınıfı, Annelik Okulu gibi kadın sağlığı bölümleri de bulunacak.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir