• DOLAR 32.522
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.626
  • ...
DEDAŞ'tan "Hendek Savaşından, 1.5 Milyarlık Rant Çıktı" haberine yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2 Şubat 2015 tarihinde bir gazetede “Hendek Savaşından, 1.5 Milyarlık Rant Çıktı” başlığıyla yayımlanan habere DEDAŞ yönetimi sert tepki gösterdi.

Habere, yayımladığı yazılı basın açıklamasıyla tepki gösteren ve yazılan iddiaları yalanlayan DEDAŞ yönetimi, haberin hem Dicle Elektrik (DEDAŞ) hem de Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli hakkında gerçek dışı, kötü niyetli iddialarda bulunduğunu söyledi.

Gazetede çıkan haberin kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi hedeflediği belirtilen DEDAŞ açıklamasında, haberin kendi içerisinde çelişkili olduğu belirtildi.

Açıklamada devamla, “Haberde “Abdullah Tivnikli, 2015 Ocak ayı başında kayıp kaçağın yanı sıra, ödenmeyen elektrik borçlarını gerekçe göstererek, zarar ettiğini ve mevcut şartlarda bu işin daha fazla sürdürülebilir olamayacağını açıklamıştır” denilmektedir. Ancak Tarımsal sulamada kullanılan ve ödenmeyen elektrik bedellerinin borcu bulunan çiftçilerin tarımsal desteklemelerinden kesilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu’nun hayata geçtiği tarih ise, bundan yaklaşık 11 ay öncesine, Mart 2014’e aittir.  Nasıl olur da ilgili habere konu olan Belediye ile yaşanan gerginlikler, ilgili olaydan neredeyse 1 yıl önce tarımsal sulama ile ilgili bütün dağıtım şirketlerini ilgilendiren bir Bakanlar Kurulu kararına yol açabilir. Kamuoyunun takdirine sunuyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan haberde öne sürülen bazı iddialara cevap mahiyetinde açıklamalara da değinilerek, iddiaların aksine, DEDAŞ’ın tarımsal sulamada kullanılan elektrik bedelinin yüzde 91’ini tahsil edemediği belirtildi.

Açıklamada devamla şöyle denildi:

“Bu, her şeyden önce bir memleket mesesidir. Yine DEDAŞ, günlük yaklaşık 13 Milyon TL tutarında enerji satın alarak, bedelini 24 saati aşmayan nakit ödemeler şeklinde yapmaktadır. Parası peşin ödenerek alınan enerjinin bedeli ise tahsil edilememektedir. Bölgede kayıp kaçak oranı yüzde 75’in üstünde ve tahsilat oranı yüzde 20 olmasına rağmen, mağdur durumdaki DEDAŞ, hayali ve mesnetsiz iftiralarla itham edilerek zan altında bırakılmak istenmektedir.” - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir